Tribuna
AFF
FOTO: Un alt șef al unei structuri de forță din Sibiu s-a pensionat. Colonelul Costel Dogaru a pus arma în cui: „Dacă întreaga carieră a unui militar este o piesă de teatru, se aude din culise gongul care separă piesa propriu-zisă de epilogul ei. Cortina a căzut!”
Laura BUCIU
2839 vizualizari
FOTO: Un alt șef al unei structuri de forță din Sibiu s-a pensionat. Colonelul Costel Dogaru a pus arma în cui: „Dacă întreaga carieră a unui militar este o piesă de teatru, se aude din culise gongul care separă piesa propriu-zisă de epilogul ei. Cortina a căzut!”

După ce șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Laurențiu Cosmin Balcu, s-a pensionat, joi a fost rândul unui alt colonel care s-a retras din prima linie. Este vorba de colonelul Costel – Daniel Dogaru, care a trecut și el în rezervă, după ce a condus ani buni Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu.

La sediul instituției a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unității și a drepelului de luptă. Astfel, comanda unității a fost preluată de colonelul Dan – Marius Gândilă, prim-adjunct al inspectorului șef.

Emoționat, colonelul Costel-Daniel Dogaru a transmis un mesaj colegilor, cetățenilor județului Sibiu și instituțiilor cu care inspectoratul cooperează:

„Dacă întreaga carieră a unui militar este o piesă de teatru, se aude din culise gongul care separă piesa propriu-zisă de epilogul ei. Cortina a căzut! O piesă în care am fost scenarist, coautor, regizor, actor principal, actor secundar, figurant și arareori spectator. O piesă bine scrisă și bine jucată - atât cât a permis scenografia, dar poate e mai bine să lăsăm aprecierile la latitudinea celui mai exigent critic: dumneavoastră. Adică celor cărora le-am jertfit timpul meu, tinerețea mea, familia mea, talentul meu (atât cât a fost), un ocean de energii, pe scurt viața mea! E timpul să mă retrag din lumina reflectoarelor, să intru în penumbra culiselor, spre a face loc altor protagoniști, mai tineri și poate mult-mult mai bine pregătiți, mai agreați și mai buni. Privindu-mă retroactiv, cred că am reușit să dau societății ceea ce a meritat și ceea ce a așteptat de la mine: un climat armonios, de liniște și siguranță publică, domnia legii și a bunului simț pe toate palierele, sau, în caz de disensiuni, o promptă și profesionistă restabilire a stării de normalitate. Nu e momentul unor rememorări exhaustive, dar aș invoca doar două din momentele istorice ale urbei care m-a adoptat: anul 2007, al Capitalei Culturale Europene, cu zeci de manifestări în săli sau spații publice, cu zeci de mii de oameni de toate categoriile, veniți la Sibiu din cele patru zări.  A fost bine, chiar foarte bine, iar acest fapt s-a datorat si oamenilor în uniforma bleu jandarm, colegii mei! Un alt reper a fost 9 mai 2019, zi în care, în Sibiu s-au aflat, simultan, toți șefii de stat ori de guvern ai Uniunii Europene! Noi am fost gazdele tuturor celor care au contribuit la reușita misiunii. Cine a îndeplinit misiuni legate de vreun demnitar român sau străin, poate înțelege ce înseamnă acel efort înmulțit cu 27. Dar, poate e suficient cu rememorările! O succintă autoanaliză mă face să cred că, de-a lungul a peste trei decenii de ofițer am servit cu bărbăție, demnitate, curaj și tact sub flamura roș - galben-albastră, simbolul de neprețuit al Drapelului de luptă al unității. Mulțumesc, în primul rând familiei, care a stat alături de mine și la bine dar mai ales la greu. Mulțumesc autorităților locale și celor rămași în activitate, aceleași mulțumiri sufletești pe care le-am trăit și eu în carieră și vă asigur că rămân lângă voi, cu gândul, cu sufletul și, de va fi nevoie, și cu pieptul!”, a spus colonelul Costel Dogaru.


comentarii
4 comentarii

Pensie mare si lunga, un om deosebit in anul 1993 locotenentul Costel Dogaru i-mi arata semnatura lui Nicolae Ceausescu pe diploma lui de absolvire, sa fi sanatos si sa te bucuri de o pensie cat mai lunga comandante.
Guvernatorul Transilvaniei
23.07.2020 19:56
Hahahaha, altul la pensie + pensie specială . Se va ridica sumele la cateva mii bune de euro. Plus sporuri...
Ce bine e in armata română.
Parcă poți ieși și la 45 ani. Bani publici degeaba. Să lucrezi un 20 - 25 ani iar apoi ai toate aranjate. Poftiți domn colonel, poftiți...

Bravo România!
Un om bun
24.07.2020 05:47
Un jeg! Bine ca am scapat de el!
Isaya
24.07.2020 09:31
trebe un covid RAPID
sa nu mai platim noi,contribuabili,pensia lui speciala
adi3
24.07.2020 14:22
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA