Tribuna
PNL
FOTO: Ultimele lucrări la autostrada demolată! Luni se reia traficul! ACTUALIZARE: "Un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat"
Laura BUCIU
7219 vizualizari
FOTO: Ultimele lucrări la autostrada demolată! Luni se reia traficul! ACTUALIZARE:
* Pe autostradă, între Sălişte şi Cunţa nu se mai circulă din 7 septembrie 2015 * Deşi termenul pentru finalizarea lucrărilor ar fi trebuit să fie 30 septembrie, acesta nu a fost respectat, CNADNR motivând înttârzierea prin faptul că o săptămână a plouat *

ACTUALIZARE: luni, 10 oct., ora 10: 

“Am finalizat lucrările la Orăștie – Sibiu în regie proprie. Subliniez, în regia proprie a companiei de drumuri. A fost un proiect care ne-a pus la încercare, dar care a demarat o nouă abordare a proiectelor pe care le avem în perspectivă. Acest proiect a fost o piatră de încercare atât pentru echipa care a lucrat efectiv – ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, şoferi, muncitori...dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect. Orice început este greu, dar dacă el este un succes, trebuie continuat, multiplicat. S-a creat deja un vector de urmat în ceea ce priveşte implementarea proiectelor. Asta înseamnă că noi, Compania, trebuie să continuăm să ne pregătim proiectele, să ne stabilim foarte clar procedurile, să ne asumăm deciziile și în mod deosebit să ne obișnuim să colaborăm între noi, să ne responsabilizăm și să monitorizăm îndeaproape tot ceea ce facem pentru finalizarea cu bine a proiectelor. Orăștie – Sibiu a fost, acum pot vorbi la trecut de „groapa” de la Cunța, un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat și, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate: am finalizat un proiect despre care s-a crezut că este sortit eșecului. Împreună cu colegii mei ne-am mobilizat și indiferent de greutățile pe care le-am întâmpinat, le-am analizat și am găsit soluții pentru fiecare în parte. Am fost criticați și asta ne-a ambiționat. Cu toate astea, cu multă muncă, răbdare, perseverenţă şi control am reuşit să schimbăm în bine atitudinea faţă de deciziile managamentului  companiei şi asumarea proiectelor până la capăt. Cu acest proiect am demarat un amplu proces de reorganizare şi reformare a CNADNR-ului, acordând colegilor nostri din DRDP-uri şansa şi puterea de a se implica la capacitate maximă şi cu adevarat în procesul realizării proiectelor. Cu acest proiect am început să funcţionăm într-un sistem unitar, diminuând distanţa dintre cei din Central şi cei din teritoriu. Cu acest proiect încercăm să readucem compania la un nivel de recâştigare a încrederii şi de recunoaştere. Am început un drum şi ceea ce este cel mai important este să se continue acest drum cu proiecte noi, de anvergură. Acest mod de implementare a proiectelor dă posibilitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi este un mod de a sancţiona eventualii constructori neserioşi. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect şi în mod special echipei din şantier care ne-a demonstrat tuturor că se poate”, a declarat Cătălin Homor, directorul CNADNR. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ

CREDIT FOTO: Răzvan NEGRU

 

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura au postat pe facebook, sâmbătă, la prânz, un anunţ în care spuneau că de duminică putem circula din nou pe autostradă din Sibiu până la Orăştie. Lucrările sunt, într-adevăr, gata, însă circulaţia nu s-a reluat până duminică seara. Surse oficiale au declarat, duminică, în jurul orei 21, că nu va fi niciun moment festiv şi că circulaţia se va relua firesc, după ce se vor da la o parte balizele care opreau traficul. Aceleaşi surse au precizat că acest lucru se va întâmpla luni dimineaţa. 

Duminică după-amiaza, muncitorii încă mai lucrau la trasarea liniilor şi la montarea parapeţilor despăţitori de sensuri.

„Peste 100 de muncitori CNADNR au lucrat 16 ore pe zi timp de 45 de zile pentru a putea reda circulației lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu. Îi felicităm pe toți pentru mobilizare!”, au scris, sâmbătă, reprezentanţii Pro Infrastructura pe facebook.

Aceştia dau şi o „bilă neagră” pentru decizia conducerii CNADNR din august 2015 de închidere a acestui segment de autostraadă, hotărâre ce „a condus, indirect, la pierderea mai multor vieți omenești pe drumul național adiacent”.

Autostrada Sibiu – Orăştie s-a închis între Sălişte (jud. Sibiu) şi Cunţa (jud. Alba) în data de 7 septembrie, după ce au fost descoprite fisuri în carosabil. Compania Națională de Autostrăzi şi Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat atunci închiderea circulației rutiere la 10 luni de la inaugurarea şoselei.

Până la reluarea circulaţiei pe autostradă, autovehiculele au fost deviate pe DN1, în județul Sibiu.

 

Întârzieri din cauza ploii

 

În 7 septembrie 2015, Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, cuprins între Sălişte şi Cunţa a fost închis traficului din cauza infiltraţiilor de apă care au creat crăpături în asfalt, iar la scurt timp porţiunea de drum a fost demolată. Bucata de 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte a costat peste 600 milioane de lei, fără TVA.







comentarii
3 comentarii

Asa se munceste in Romania !Din 100 de angajati ,lucrau efectiv 2 (poate 3) ,ceilalti se afisau la pozat !
Relu
10.10.2016 09:15
No acuma e trecut de ora 10. Se circula ?
decebalus
10.10.2016 10:12
Lasati utilajele aproape,poate trebuie demolata in curind!Cine stie???
lae
10.10.2016 11:24
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA