Tribuna
Sevis
FOTO: Sibienii au făcut cozi la vaccinarea din parcarea de la Cazarma 90 și la cea de la Filarmonică - ACTUALIZARE
FOTO: Sibienii au făcut cozi la vaccinarea din parcarea de la Cazarma 90 și la cea de la Filarmonică - ACTUALIZARE
© Răzvan NEGRU

Sibienii au făcut cozi, sâmbătă, în prima zi de funcționare a centrului drive-thru de la Cazarma 90, unde s-a putut vaccina oricine a dorit, singurele cerințe fiind să aibă un act de identitate valabil și să fie sănătos.

Cozile au continuat, duminică, la Summitul Muzical organizat la Filarmonica din Sibiu.

Peste 400 de persoane s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore, la centrul drive-thru, deschis în parcarea Cazarma 90, din Sibiu, și alte 300 s-au vaccinat la centrul deschis la Filarmonica din Sibiu, în cadrul evenimentului Summitul Muzical.

Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a declarat, duminică, faptul că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat la centrul drive-thru deschis la parcarea Cazarma 90 un număr de 419 persoane.

De asemenea, la centrul deschis la Filarmonica din Sibiu s-au vaccinat, doar în ultimele 5 ore, un număr de 300 de persoane.

Reprezentanții Filarmonicii de Stat din Sibiu organizează, pe 9 Mai, de Ziua Europei, Summit-ul Muzical al Vaccinării. Timp de 12 ore, oricine poate veni să se vaccineze, pentru a pune umărul să revenim la normalitate, cu evenimente artistice care fac granițele să dispară.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfășura în aer liber pe esplanada Sălii Thalia.

 

Acum e mai simplu

 

Oamenii au spus că au venit să se vaccineze din mașină pentru că li s-a părut o variantă mult mai simplă decât celelalte existente și, în plus, fiind weekend, au putut merge fără să își facă probleme din cauza programului.

„Acum a fost mai simplu. Până acum mergea sau nu mergea platforma, aveam sau nu aveam timp. Am fost programat, dar nu am reușit să confirm după ce am primit mesajul. Am pierdut locul. Acum s-a deschis aici și am venit să mă vaccinez”, spune un sibian venit la prima oră, sâmbătă, la vaccinare.

El spune că vaccinarea este o măsură de protecție în plus.

„Chiar dacă se zice că protecția nu e 100%, e ceva în plus. Cred că vaccinurile nu sunt ceva contra noastră, pentru că au eradicat o grămadă de boli prin vaccinare și facem ce e mai bine pentru noi și pentru societate”, a mai spus bărbatul.

Între cei care au venit la deschiderea primului centru de tip drive-thru din Sibiu a fost și vicepremierul Dan Barna.

 

Cum se face vaccinarea la drive-through

 

În zona de triaj a centrului de vaccinare drive-through înregistrările vor fi efectuate pe baza unui document de identitate, fiind recomandat totodată, să fie prezentat personalului medical chestionarul de triaj și cel de consimțământ, completate. Documentele pot fi accesate pe site-ul DSP Sibiu (www.dspsibiu.ro), la adresa https://www.dspsibiu.ro/documente-vaccinare-drive-thru/.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare. La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă la completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare. Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spațiului special amenajat după caz. După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare.

Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere.

În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză de vaccin. În funcție de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului.

După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate inițial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacității de vaccinare a centrului.

 


comentarii
15 comentarii

Cozi la vaccinare! De parca le-ar fi inoculat tinerete fara batranete si viata fara de moarte...
08.05.2021 20:15
Parca toti au innebunit nu sti sa razi sau sa plangi...........
Franzi
08.05.2021 22:21
Vedeti ce face propaganda si frica? Saracii oameni...
08.05.2021 23:02
Dan Barna, vicepremierul fara nici o realizare , a venit în oraș în căutarea de evenimente muncite de alții și cu un tupeu demn de un usr-ist încearcă să confiște orice se poate, doar doar au și ei activitate! Vai de ei și vai de noi!
George
08.05.2021 23:14
E ca si cum ai vedea evreii ducandu-se de buna voie la Auschwitz!
09.05.2021 00:04
eu m-am programat pe platforma super usor. nu inteleg de ce se inghesuie unii la coada
09.05.2021 11:46
Auzi si la asta, s-a programat usor.
Acum poti sa te duci la teatru, ca au deschis pentru vaccinati. Caramitru senior a montat special o piesa pentru voi: "Dineu cu prosti"
Asta nu este o gluma. Este cat se poate de real.
09.05.2021 12:39
Doamne cati retardati aici in sectiunea comentarii… voi astia cu frici legate de vaccin, nici sa nu incercati sa va vaccinati, ca poate va baga dracu "Bil Gait” vre-un cip necompatibil pt IQ -10 si va defecteaza dreaq’ de tot!!!!
Waiiiii
09.05.2021 17:18
Waiiiii ce tare esti!!! Ma faci sa rad...
Pai vaccineaza-te tu si pentru mine, daca zice Gates ca este bun, fa-l de mai multe ori. Vezi ca si Rafila il recomanda, alta somitate in domeniu. Si Voiculescu parca zicea ca este bun, desi el nici bacul nu si l-a luat ca lumea...
Toate somitatile voastre de incredere va roaga, va si mituiesc (un pix, o gogoasa) sa va injectati. Ce mai astepti?
Vezi ca sunt ramase vreo 17 milioane de Astra Zeneca, ca au luat guWernantii sa le faca vanzare, din banii de la buget.
No, acum nu mai urlati ca vreti spitale, ca au dat USR-istii banii pe vaccinuri. Puteti sa va vaccinati cate unul pe zi, ani de zile de acum....
Atata ca nu mai apucati, dupa primele doze incep sa crape spalatii pe creier. Dupa mai multe...Dumnezeu cu mila. Rau e sa fii prost asa-i?
Valeleu...
09.05.2021 19:17
Multi covidioti . Dar e bjne ssa. La cate oi merg la taiat,nu mai e nevoie de onligativitate. Super. Sper ca nevaccinatii sa nu steie in jurul vaccinatilor,sa mai ieie si boli de la ei. Amin.
Teo
09.05.2021 21:04
Doamne ferește!
Teoria conspirației!
Va e frica de un vaccin, stați ca prostii nevaccinati.
Ce bine ca noi ăștia vaccinați ne putem plimba ,,liberi,, și fraierii nevaccinati stati la usi!
Claradi
09.05.2021 23:51
La 400 vaccinati in 24 de ore poti spune "au facut cozi"? 20 pers / h
Eu
09.05.2021 23:56
Frati vaccinati, nu va inghiesuiti, ca sunt destule fiole! Si nu sariti la cei care zic nu! Daca lichidul injectat va da libertate de niscare, va apara de boli samd, bucurati-va si fie-va mila de prostii care zic nu tuturor acestor beneficii. Numa ca, mi-e teama ca sunteti un pic zdruncinati, de aia latrati la tabara adversa..... Dragilor, ati ales sa fiti cobai! De buna voie si nesiliti de nimeni! Good luck!
10.05.2021 01:34
@Claradi
Aveti si spectacole de teatru special pregatite pentru voi, vaccinatii. Caramitru senior v-a pregatit special "Dineu cu prosti" :)
teatru
10.05.2021 07:11
io vriau cu johnson&johnson
undie se poate?
10.05.2021 18:34
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia