Tribuna
PNL
FOTO și VIDEO: Nou tip de proteste la Sibiu: „Sit-in” în fața sediului PSD de zeci de ore
FOTO și VIDEO: Nou tip de proteste la Sibiu: „Sit-in” în fața sediului PSD de zeci de ore

Ploaia nu i-a făcut să plece pe sibienii care protestează de zeci de ore în fața sediului PSD, din centrul orașului. Oamenii și-au adus corturi și au și cum să se încălzească. Au venit cu fotolii și lampadare, iar miercuri seara dezbat legi așa cum și-ar dori ei să se întâmple în Parlament.

Este noul fenomen care s-a născut la Sibiu, după ce astfel de proteste de tip ”Sit-in” au avut loc și la Brașov.

De aproape 48 de ore, oamenii fac cu schimbul și stau în fața sediului PSD pentru a le atrage atenția aleșilor că sunt văzuți zi și noapte.

  • ”Și azi a fost o zi plină de vești grele, dar și multă motivație. La fel ca ieri, facem loc dezbaterilor în stradă, dacă locul lor în Parlament este restricționat. Ne întâlnim pentru o nouă discuție "în jurul focului", să povestim despre ce s-a mai întâmplat, ce se poate face și care e planul pe mai departe”, spun protestatarii pe pagina de facebook dedicată evenimentului, „Vă Vedem din Sibiu”.

După ce reprezentanții PSD au spus că protestatarii s-au legat ilegal la curent și, mai mult, că ocupă fără drept spațiul public, reacția a fost imediată: au aviz pentru ocuparea domeniului public, iar curentul îl au cât de poate de legal.

  • ”Din nou au venit agenți de la Jandarmerie împreună cu doi reprezentanți ai SC Electrica SA să investigheze de unde avem noi curent. Au constatat că avem curent, din nou, dintr-o sursă contorizată și plătită. Au raportat constatările. Reprezentanții Jandarmeriei, vizibil deranjați de faptul că avem curent au zis că e ilegal, că nu e normal ... au încercat câteva explicații oprindu-se într-un final la faptul că nu am protejat cablurile. Că e pericol pentru populație, pentru trecători. I-am dat dreptate și am protejat cablurile. Reprezentanții SC Electrica SA, după ce au raportat că branșarea este dintr-o incintă contorizată, au fost resunați și li s-a cerut să facă cumva să întrerupă furnizarea. Nu au avut cum. Pe domnul Dogaru, șeful Jandarmeriei Sibiu îl cunosc personal. Îl cunosc ca om care apăra drepturile cetățenilor și îmi imaginez cât de greu trebuie să-i fie să-și îndemne instituția si subalternii împotriva drepturilor constituționale ale cetățenilor”, spune Silviu Scrob, pe contul „Vă vedem din Sibiu”.

 

Un cântec după comunicatul PSD
 

După ce PSD a trimis, marți seara, un comunicat în care arată că protestatarii au curent ilegal și ocupă domeniul public, aceștia din urmă au compus un cântec și au făcut și un video în care îi iau peste picior pe politicieni.

 

 


comentarii
5 comentarii

Nu-i destul de frig pentru cit sunt unii de prosti.
Un cititor
13.12.2017 22:27
@Un cititor Prosti sunt cei spalati pe creier de televiziunile varanului! Toata admiratia pentru tinerii care au inteles sa protesteze impotriva legalizarii hotiei si a dictaturii neocomuniste in tara asta! Respect pentru acesti tineri frumosi!
Mihai
14.12.2017 05:11
De acord cu tine Dl Mihai.
LAE
14.12.2017 13:20
Mai stiu pe unii care tot fura curent din secolul trecut pana acum si nu-l platesc nici azi.
"Zona libera de comunism" s-a perimat, e de domeniul istoriei.
Nu uitatzi ca Piatza Universitatzii a fost acuzata de extremism, legionarism etc. etc. la vremea ei!
Care e frumusetzea cand te pui in afara legalitatzii, ca ultimul gainar?
Mick
14.12.2017 14:16
Unde-i Radu Vancu sa va compuna postmodern un poem-lozincard?
Suferind
14.12.2017 14:20
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia