Tribuna
Sevis
FOTO și VIDEO: Alessia, o fetiță care cântărea la naștere 500 de grame, salvată datorită ventilatorului nou de la Neonatologie
Laura BUCIU
9971 vizualizari
FOTO și VIDEO: Alessia, o fetiță care cântărea la naștere 500 de grame, salvată datorită ventilatorului nou de la Neonatologie

Alessia, o mogâldeață de copil, zâmbește frumos, acum, din pătuțul de la Neonatologie. Nu ar fi avut, însă, nicio șansă dacă reprezentanții „Salvați Copiii România” nu ar fi răspuns rugăminții medicului șef Livia Ognean și a colectivului Secției Neonatologie de a achiziționa un ventilator fără de care fetița nu ar fi rezistat.

„Salvați Copiii România” a continuat, astfel, dotarea secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Sibiu, cu ventilatorul a cărui valoare a fost de 32.000 de euro. Acesta îi va ajuta pe medici să salveze viața copiilor născuți aici, cu o greutate foarte mică.

„Ca să trăiești e neapărată nevoie să respiri. Atunci când se nasc înainte de vreme, plămânii copiilor nu sunt suficient de bine dezvoltați pentru a putea asigura organismului oxigenul de care are nevoie. Fără aparate de ventilație – ventilatoare neonatale – acești prematuri nu ar supraviețui. Fiecare copil e diferit, inclusiv prematurii. Unii au nevoie de ventilatoare speciale petru a putea respira, pentru a trăi. A fost și șansa unui astfel de copil să primească aparatul potrivit de respirație prin generozitațea Salvați Copiii România, exact atunci când a avut nevoie. Acest aparat va fi, de asemenea, șansa la viață a multor alți copii prea devreme veniți pe lume și mulțumim Salvați Copiii România pentru că ne-au fost din nou alături la nevoie”, a spus dr. Livia Ognean, medic coordonator terapie intensivă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Donația „Salvați Copiii România” face parte din programul de reducere a mortalității infantile al Organizației Salvați Copiii România, în cadrul căruia, Maternitatea din Sibiu a mai fost dotată cu un incubator performant de terapie intensivă (2014), un ventilator de suport respirator pentru nou-născuți (2015) și o masă radiantă cu modul de resuscitare (2017), în valoare totală de 62.000 de euro.

Doar în 2017, 3.176 de copii din întreaga regiune au fost internați aici, dintre care 402 fiind cazuri de prematuritate, iar 111 copii au venit prin transfer de la maternități de nivel inferior.

„Investiția pe care o facem de peste cinci ani în maternități din România este cea mai directă investiție în viața copiilor născuți înainte de termen. Statisticile ne arată că rata mortalității infantile scade acolo unde există aparatura medicală necesară”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
1 comentarii

Bravo
eu
25.05.2018 15:13
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia