Tribuna
FOTO și VIDEO: 47 de percheziții în Sibiu, Vâlcea și Mureș la angajați RAR care treceau cu vederea problemele mașinii. Șpaga era luată în scrumiera mașinii
FOTO și VIDEO: 47 de percheziții în Sibiu, Vâlcea și Mureș la angajați RAR care treceau cu vederea problemele mașinii. Șpaga era luată în scrumiera mașinii

Ofițeri de poliție judiciară din 22 de servicii județene ale Direcţiei Generale Anticorupţie (Sibiu, Mureş, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Argeş, Arad, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Harghita, Covasna, Braşov, Maramureș, Satu Mare, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Dâmbovița și Teleorman) și Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează miercuri, în total, 47 de percheziții domiciliare pe raza județelor Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din București, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unități de parchet, având ca obiect fapte de corupție săvârșite de funcționari publici cu și fără calitate specială și persoane civile, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.
Primele persoane acuzate au ajuns deja la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, care investighează cauza.

Practic, samsarii de mașini duceau vehicule cu probleme în vederea obținerii RAR-ului, la persoane care făceau parte din rețea. Șpaga pentru a trece cu vederea problemele mașinilor era lăsată fie în torpedou, fie în scrumieră. CU RAR-ul făcut, samsarul mergea la Înmatriculări și acolo, spun surse din anchetă, lucrurile decurgeau la fel, fiecare om din rețea știa ce are de făcut.

Redăm comunicatul transmis de Direcția Generală Anticorupție:

„Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităților infracționale. Astfel, la Sibiu, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I..

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență) și 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice).
La Vâlcea, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 24 percheziții domiciliare pe raza județului, dintre care 12 la o instituție publică, 11 la locuințe ale unor persoane fizice și una la sediul unei societăți comerciale. 
Dosarul penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a fost înregistrat la data de 01.08.2017, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea și vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către funcționari publici și alte persoane, a unor infracțiuni de corupție, săvârșite în perioada 2017-2019, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor.
Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar polițiștii D.G.A efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din localitate.
La Mureș, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș efectuează 7 percheziții domiciliare, dintre care două la un agent de poliție, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.
Dosarul penal  a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul  Mureș ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A.- S.J.A. Mureș.
În urma documentării cauzei a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliție a efectuat operațiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obținute și activitățile desfășurate să fie declarate și nici menționate în documentele specifice.
Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităților comerciale, agentul de poliție a fost sprijinit de persoane fizice și funcționari ai unor instituții publice de pe raza județului Sibiu.
În cauză, ofițerii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectuează, totodată, ridicări de înscrisuri și date informatice de la sediul central al unei instituții publice din București.
La activitățile din cele trei dosare penale, atât în timpul documentării faptelor, cât și la perchezițiile domiciliare și punerea în executare a mandatelor de aducere, subliniem contribuția și sprijinul Serviciului Special, Serviciului Anchete, Serviciului Analiza Informaţiilor Serviciului Tehnic și Serviciului Investigații, din cadrul Structurii Centrale a DGA, Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – SICE, Grupării de Jandarmi Mobile ,,Frații Buzești” Craiova și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.”


comentarii
5 comentarii

de acord
da la cluj,brasov,timisoara.iasi,bucuredti NIMIC?
nici chiar la botshani de unde e RALUCA TURCAN?
ardeo
11.09.2019 13:38
la cate junghiuri fumegatoare circula probabil trebuie arestat 50% din personalul de la RAR!!! la Sibiu intotdeauna a fost o colectie de spagari si milogi!!!
un sibian
12.09.2019 08:02
De 30 de ani iau oamenii aștia șpagă și poliția îi prind acum!!! Tot Sibiu știa cât era șpagă, numai poliția nu știa nimic. BRAVO
ionel
12.09.2019 08:21
care sunt numele celor 7 angajati de la RAR Sibiu?
Al doilea Sibian
12.09.2019 14:57
Verificati si statia ITP Adi Service din Turnisor ?
Verificati si statia ITP Adi Service din Turnisor ?
12.09.2019 15:55
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia