Tribuna
PNL
FOTO: Secția Clinică Chirurgie Generală II a fost modernizată și deschisă pentru pacienți
Laura BUCIU
2435 vizualizari
FOTO: Secția Clinică Chirurgie Generală II a fost modernizată și deschisă pentru pacienți

Secția Clinică Chirurgie Generală II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu își va desfășura din nou activitatea la etajul I al clădirii Blocului chirurgical. Secția și-a reluat activitatea în vechiul sediu din 20 octombrie, după ce, săptămâna trecută, Consiliul Județean Sibiu a finalizat lucrările de reabilitare termică.

Ulterior, s-a desfășurat igienizarea/curățenia spațiului și s-au derulat procedurile de relocare a mobilierului, pacienților internați și echipamentelor de la parterul clădirii medicale unde secția a funcționat în perioada desfășurării lucrărilor.

Secția a fost complet renovată și modernizată, ca parte a proiectului “Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – Blocul chirurgical”, gestionat de Consiliul Județean Sibiu.  Valoarea lucrărilor efectuate la Chirurgie II este de  aproximativ 2,5 milioane lei fără TVA, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2022 și dintr-o  sponsorizare din partea SNGN ROMGAZ SA.

Au fost executate mai multe lucrări, între care schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare; înlocuirea pardoselii și a tapetului; izolarea interioară a pereților; înlocuirea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de ventilație și placarea tavanelor cu rigips.

 

A doua secție modernizată din Blocul chirurgical

 

Secția Clinică Chirurgie Generală II este a doua secție din Blocul chirurgical reabilitată/modernizată în acest an, după Secția Clinică Urologie, care a fost redeschisă la începutul lui aprilie.

Reabilitarea Blocului Chirurgical va continua cu lucrările de la Secția Clinică Ortopedie - Traumatologie situată la etajul II, care vor începe în curând iar după finalizarea acestora, cu lucrările de la Secția Clinică Chirurgie Generală I.

Valoarea totală a contractului de execuție pentru reabilitarea termică a întregului Bloc chirurgical este de 13.960.326,25 lei fără TVA, proiectul fiind gestionat de Consiliul Județean Sibiu.

„Ne bucurăm că am reușit să reintroducem în circuit una dintre cele mai mari și importante secții ale spitalului, care deservește un număr ridicat de pacienți. În urma investițiilor și lucrărilor efectuate, condițiile în care se desfășoară activitatea medicală sunt moderne iar pacienții au parte, pe lângă  actul medical în sine, realizat în mod profesionist de colegii chirurgi, și de confort și igienă la standardele actuale. Avem două secții finalizate (n.a. Urologie și Chirurgie II). Urmează celelalte două secții din Blocul Chirurgical și este o provocare să asigurăm fronturile de lucru concomitent cu continuitatea activității medicale, dar în același timp este vital să renovăm întreaga clădire și să o eficientizăm astfel și din punct de vedere energetic. Mulțumim pacienților pentru înțelegerea de care au dat dovadă pe parcursul lucrurilor și suntem convinși că vor aprecia rezultatul acestui proiect ai cărui principali beneficiari sunt”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Daniel Chelcea.

După reabilitare, Secția Clinică Chirurgie Generală II cuprinde:  14 saloane totalizând 48 de paturi cu câte două, trei, patru și cinci paturi pe salon; unele dintre saloane sunt dotate cu grupuri sanitare proprii; toate saloanele sunt dotate cu mobilier modern; două grupuri sanitare (femei/bărbați) pe holul secției;  sală de tratament; cabinet medic șef; cabinet asistente; cabinet medici și raport de gardă; oficiu și boxă materiale curățenie/dezinfecție și lenjerie. De asemenea, și două săli de operație din Blocul operator au fost reabilitate.

De lucrări de reabilitare și modernizare au fost finalizate și la două săli de operație din cele șapte ale Blocului Operator de la etajul I.

Lucrurile executate au constat în: refacerea finisajelor interioare; placare pereți cu materiale bactericide; pardoseli din materiale bactericide;  schimbare circuite electrice; schimbare instalații termice și schimbare tâmplărie interioară

Valoarea reabilitării celor două săli de operație a fost de 1 milion de lei, fonduri asigurate prin Agenda de Sănătate a Primăriei Sibiu. Până la sfârșitul lunii decembrie 2022 urmează să fie reabilitate celelalte cinci săli de operație.

„Odată cu finalizarea acestor lucrări, pot spune că Secția Chirurgie II a intrat într-o nouă eră, una în care sunt întrunite condițiile unui act medical de calitate: curățenie, confort, dotări - într-un spațiu modern și primitor. Această investiție era absolut necesară pentru a putea asigura un act medical de calitate. Mulțumesc Consiliului Județean Sibiu și echipei de management a spitalului  pentru inițierea și gestionarea acestui proiect precum și tuturor celor care au contribuit la implementarea sa”, a declarat conf.univ.dr. Dan Bratu, medicul șef al secției.

 

 comentarii
8 comentarii

Culoarea tevilor e la mare moda. Cat despre cum au fost trase din perete ..... Vai Dorele, ce-ai facut iarasi?
eu
21.10.2022 07:52
iar le-ati amenajat sediu pentru "afaceri"...
un sibian
21.10.2022 08:30
Tevile de pe perete fac parte din noul design.
Lae
21.10.2022 10:31
Și familiarii unde stau?
Alex
21.10.2022 13:50
S-au facut investitii e bine, dar oare de ce esti cabina de dus ridicata de la podea? In spital nu sunt peroane cu disabilitati care au nevoie sa intre in ea cu scaunul cu rotile?
Razvan
21.10.2022 13:52
Dusul din imagine dupa parerea mea nu este complet. Nu are nici o perdea sau alta protectie impotriva stropilori de apa care vrand nevrand inunda dusumeaua (gresia din baie). Oare cat or fi costat,sau revin mesterii si completeaza dusul cu cele necesare. Eu tot mai sper ca se intampla ceva!
Lae
21.10.2022 14:16
Mai Lae, ala e dusul sefutzului! Seful are dintrala cu perdea! Directorul are dintrala cu bulbuci ca sa poata da secretarelor la....glezne!
Balalae
25.10.2022 11:05
Pacat ca personalul e tot acelasi. Total dezinteresat
si indolent.
25.10.2022 12:05
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA