Tribuna
PNL
FOTO: Record de turiști la Ocna Sibiului, în weekend
10418 vizualizari
FOTO: Record de turiști la Ocna Sibiului, în weekend

În lipsa plajelor din Lefkada, Zakynthos sau Egina, ca să nu mai bată drumul până la Mamaia sau Vama Veche, unde oricum e aglomerat, mulți sibieni, dar și turiști din întreaga țară, au ales liniștea de la Ocna Sibiului, unde pot face plajă și se pot răcori în lacurile cu apă sărată. Weekendul trecut a fost stabilit recordul de turiști care au venit la Ocna, duminică înregistrându-se aproximativ 6700 de persoane care au trecut porțile de acces. Parcările s-au dovedit neîncăpătoare, așa că turiștii care au venit mai târziu, și-au lăsat mașinile fie în oraș, fie pe marginea drumului județean. Administratorii Complexului Lacurilor Sărate Naturale spun că în ultima perioadă temperaturile ridicate au resuscitat turismul din stațiunea situată la 17 km de municipiul Sibiu. „A fost un an greu, atât din cauza restricțiilor impuse de pandemia de covid, cât și din pricina condițiilor meteo nefavorbaile. Din fericire, în ultimele zile a fost cald, ceea ce a făcut ca numărul turiștilor să crească simțitor. Atuul nostru este spațiul generos de care dispune Complexul, astfel că oamenii pot păstra distanța fizică,  având acel sentiment de siguranță pe care îl caută atunci când merg în concediu. Apa are o temperatură numai bună pentru îmbăiere, avem șezlonguri gratuite, dușuri cu apă caldă, veghem la respectarea regulilor de igienă și distanțare, iar toate condițiile oferite par să fie apreciate de turiști, din moment ce vin într-un număr mare”, spune Ionuț Costea, administratorul SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului S.A.


comentarii
7 comentarii

GROAZNIC ! ce s-a als de Salzburg .... in tinerete, in anii 1950 - 60 an fost des acolo, cu trenul sau bicicleta de la Sibiu .........
fostSibian
11.08.2020 16:48
Ionuț Costea, minți cu nerușinate. Nu veghează nimeni la respectarea regulilor de igienă și distanțare. Ciorchine de oameni la scările de intrare în lacuri. Distanțare zero. Nici un mesaj de avertizare în difuzoare. Nimic. Dolce far niente pe încasări record. Cât te mai țin ăștia de la primărie în funcția de administrator că în afară de filmări cu drona nu se vede nimic.
Claudiu
11.08.2020 21:40
Am fost și eu pe acolo, a fost chiar ok. Acum cine duce lipsa mesajelor de avertizare sta acasă și se uita la TV. Vezi zilnic n mesaje ca să va saturati. Măcar acolo am scăpat de covido panicați pentru câteva ore, a trecut de atunci o luna, sunt bine mersi.
Roko
12.08.2020 11:21
numa blablabla
ocna a fost si ramine o statziune faina
pacat de tilharii care nu fac nimic
mafia ocneana,diverse familii,primaria.etc
si pierd turistii care oricum platesc,NU FURA
ionaluivernelu
12.08.2020 11:57
Mult p.r., puțină organizare, investiții insuficiente. În primul rând trebuie cineva să potolească turiștii care aruncă gunoiul pe jos, sar în apă, stau pe scări, etc. Cabinele de schimb îs putea puține și nici măcar un cuier nu au, făcute din sărăcie. Dușuri puține, toalete jegoase și turiști care folosesc lacurile pe post de wc. Muzică amestecată, aspect părăginit și, cireașa de pe tort, CERȘETORI printre șezlonguri. Dar multe articole și reportaje care să facă lumea să vină! Păcat de ce oferă natura!
Prea mult p.r.
12.08.2020 17:38
Și eu am fost la Ocna Sibiului în iulie. Cred că e lipsă acută de personal, la baie nu era dezinfectant, nu era săpun, hârtie igienică este până se termină (sic!), șezlongurile sunt murdare și nici vorbă de a fi dezinfectate sau distanțate. Mi-ar fi plăcut să le pot dezinfecta eu însămi , dar nu mi-am adus ce trebuia de-acasă. Lacurile mi-au plăcut, în rest : turism în dulcele stil românesc.
Adela
12.08.2020 17:50
Suntem in Ocna de cateva zile. Venim de ani de zile aici ,deci stiu ce s-a îmbunătățit și ce nu... din pacate ,nu e nici o schimbare. Apa calda ,cam nu prea, la wc -uri mizerie multa ,șezlonguri rupte și foarte murdare,aglomerație maxima, la pontoane ,sta lumea pe scări, nu poti sa intri ,nu poti sa iesi . Iar asta e asa tot timpul. Nu am văzut pe absolut nimeni cu masca !!!! Deci ,reguli de distanțare, de igienizare ,zero! Nu face nimeni nimic. Asa ,ca nu mai vorbiti ca se face ceva ,ca nu misca nimeni nimic. Va luati doar banii pe intrare si in rest ,nu va intereseaza.
Raluca Mihaela
13.08.2020 08:25
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia