Tribuna
AFF
FOTO: Primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești, Sibiu - Boița, va fi dat în circulație joi
Laura BUCIU
6050 vizualizari
FOTO: Primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești, Sibiu - Boița, va fi dat în circulație joi
© Razvan NEGRU

Lotul Sibiu-Boiţa va fi dat în circulaţie în cursul acestei săptămâni, cel mai probabil joi, cu aproximativ 6 luni mai devreme decât era termenul de finalizare.  Marți se realizau ultimele pregătiri pentru ca circulația să se desfășoare fără probleme.

Pentru Sibiu - Piteşti, vă informez că, în momentul în care am venit la minister, din cele cinci loturi ale autostrăzii de la Sibiu la Piteşti erau semnate contracte pe loturile 1 şi 5. Cu vreo două săptămâni înainte de depunerea jurământului, s-a semnat contractul şi pe lotul 4, deci după plecarea fostului ministru. Noi n-aveam contracte pe loturile 2, 3 şi 4. De 30 de ani vorbim despre traversarea Carpaţilor şi de-abia în utimul an s-au încheiat contractele pentru loturile dificile, cele muntoase, cele care traversează munţii: 2, 3 şi 4. Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni, vom da în circulaţie lotul Sibiu - Boiţa", a afirmat Grindeanu, în ședința comisiilor de buget-finanțe reunite, în cadrul cărora s-a discutat bugetul de stat pentru anul 2923.
În privința lotului Piteşti - Curtea de Argeş este nevoie de exproprieri suplimentare, a mai spus ministrul.
„Pe celelalte vorbim de exproprieri suplimentare. Nu poţi să începi o anumită lucrare dacă nu ai anumiţi paşi procedurali făcuţi. În momentul în care intri şi implementezi un proiect mai apar situaţii cum e cea pe care aţi amintit-o de exproprieri suplimentare. Despre asta este vorba pe lotul Piteşti - Curtea de Argeş”, a mai spus ministrul Transporturilor.
Întrebat despre tronsoanele Tigveni - Curtea de Argeş - Piteşti, din autostrada Sibiu - Piteşti, Grindeanu a explicat că pe toate aceste proiecte, parte dintre ele, au fost prinse pe POIM, vor fi fazate pe următorul program operaţional, pe POT.

„În funcţie de cum sunt alimentate aceste conturi şi în funcţie de facturile care ne sunt trimise de cei care lucrează la aceste proiecte se decontează, fiind pe fonduri europene nerambursabile. Eu îmi doresc să meargă cât mai repede şi să fie fonduri cât mai mari”, a mai spus Sorin Grindeanu.

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
3 comentarii

Tocmai asta este fița / Să ajungi pîn la Boița !
Sile
13.12.2022 14:37
Nu as fi asa de sigur, cam multa treaba pana sa fie "safe" pentru participantii la trafic.
Tot eu
13.12.2022 15:44
eu iubesc 7-le ala in oglinda, pe fond rosu, catre rm. valcea, e haios ...
matei
14.12.2022 08:09
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA