Continental
Tribuna
FOTO: Primarul din Copșa Mică a plecat pe jos la București pentru a salva orașul
Vasile ANTIPA
19630 vizualizari
FOTO: Primarul din Copșa Mică a plecat pe jos la București pentru a salva orașul

Luni dimineața la ora 7.30, primarul din Copșa Mică a pornit în drumul său spre București.

După cum a promis, Daniel Tudor Mihalache va parcurge pe jos drumul până în capitală, într-o ultimă încercare de sensibilizare a guvernanților în privința situației disperate în care se află orașul din cauza proiectulu ide apă și canalizare, blocat în acest moment și care a adus primăriei din Copșa Mică o situație cu adevărat disperată: conturi blocate și obligația de a plăti penalități de 700.000 de lei firmelor care au lucrat la acest proiect.

  • "Ora 7.30 Am pornit...Abordarea acestui drum o fac ca un pelerin și asta îmi dă energie, pentru că noi oamenii moderni am pierdut obiceiul de a parcurge distanțe lungi pe jos. Orice etapă după cum spun și chinezii, începe cu un pas ... așa e...dar după primii 10 kilometri doare și ai nevoie de motivație...Scopul călătoriei mele e sfânt pentru mine și voi răzbate pentru orașul nostru", a scris Daniel Tudor Mihalache pe Facebook.

Toată povestea a pornit de la o ordonanță de guvern dată în anul 2007, în care orașelor puternic afectate de poluare Copșa-Mică și Zlatna trebuiau să li se introducă din fonduri guvernamentale apă și canalizare. Acțiunea era obligatorie pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru rețeaua de apă-canalizare, angajându-se că va deconta plata integrală a lucrărilor, însă până în prezent a plătit numai aproximativ 50% din banii pe care îi datorează către constructor.

Între timp, constructorul a acționat în judecată Primăria Copșa-Mică, astfel încât valoarea datoriilor se ridică în prezent la 700.000 de lei. Cum există și o hotărâre judecătorească pentru plata acestor penalități, orașul Copșa Mică trebuie să plătească respectivii bani. Iar toate demersurile către Executiv au rămas fără ecou până în acest moment.

Potrivit primarului, în cazul în care Guvernul nu va plăti cei 700.000 de lei către constructor, se va trece la procedura de executare a Primăriei, conturile fiind blocate și, implicit, acest lucru va duce la sistarea investițiilor programate de administrația locală în acest an.     

 

comentarii
2 comentarii

Mai bine era cu bicicleta. Mai sanatos. Asa,poate face varice, deoarece asfaltul nu e potrivit pentru astfel de marsuri prelungite. Eu am mers odata 45 km pe jos intr-o singura zi,din care 24 km pe asfalt. De la Dornisoara la Gura Haitii peste varfurile Pietrosu Caliman, Rachitis, Caliman Cerbuc, pe teren obisnuit... Apoi de la Gura Haitii pe asfalt,pana in Vatra Dornei. Ma dureau picioarele, dar mi-a trecut dupa ce m-am dat cu *****.
rappaport comissiona_prepurgel
18.09.2017 18:29
Sa nu ramana bietul primar si cu picioarele defecte, si cu cauza pierduta! Credetzi ca marsul sau disperat va impresiona Bucurestiul, Cotrocenii, Parlamentul sau pe cineva decizional? M-as mira...
Mick
21.09.2017 00:33
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia