Tribuna
FOTO: Primăria a demolat imobilul construit la începutul secolului 19, de pe strada Zidului
FOTO: Primăria a demolat imobilul construit la începutul secolului 19, de pe strada Zidului
© Razvan Negru

Primăria Sibiu a demolat un imobil aflat pe strada Zidului, la nr. 12, care stătea să cadă, fiind un pericol pentru trecători, dar și pentru vecini. Operațiunea s-a derulat timp de câteva ore, traficul în zonă fiind oprit.

  • "Imobilul de pe strada Zidului, nr. 12, aflat în administrarea SC Urbana, a făcut obiectul unui litigiu cu copropietarul privat care deținea o cotă de 3/18 din propritate, motiv pentru care SC Urbana nu a avut posibilitatea legală să inițieze lucrări în vederea consolidării acestei clădiri", spun reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Imobilul datează de la începutul secolui XIX și nu a mai fost locuit de foarte mulţi ani.

  • Având în vedere că frontonul clădirii era instabil, Poliția Locală a închis traficul pe strada Zidului până când societățile deținătoare a rețelelor au îndepărtat țevile și cablurile de pe fațadă. SC Urbana a făcut demersurile în vederea demolării acestui corp de clădire”, mai spus reprezentanţii Primăriei.

 

Foste magazii de pielărie

 

Imobilul demolat datează de la începutul secolui XIX şi nu a mai fost locuit de foarte mulţi ani. De fapt, aici a funcţionat un depozit de piele tăbăcită, care a fost abandonat, iar proprietarii nu s-au îngrijit de starea clădirii.

„Având în vedere că frontonul clădirii era instabil, Poliţia Locală a închis traficul pe strada Zidului până când societăţile deţinătoare a reţelelor au îndepărtat ţevile şi cablurile de pe faţadă. SC Urbana a făcut demersurile în vederea demolării acestui corp de clădire ”, mai spus reprezentanţii Primăriei.

În conformitate cu prevederile legale şi după ce s-au obţinut avizele necesare intervenţiei de urgenţă, clădirea a putut fi demolată.

 

Circulaţia oprită temporar şi vineri

 

Deşi procedura de demolare s-a finalizat, joi, iar traficul în zonă a fost reluat, Primăria Sibiu a arătat că şi vineri vor fi intervale de timp în care se va întrerupe circulaţia.

  • „Clădirea a fost demolată, dar molozul nu a fost ridicat în întregime. Astfel, vineri, pe perioade de timp în care se vor ridica porţiunile de zidărie circulaţia va fi oprită”, au mai spus reprezentanţiii Primăriei Sibiu.
  •  

© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru
© Razvan Negru


comentarii
1 comentarii

Cine va repara acoperișul clădirii rămase în picioare? Ar fi păcat să se distrugă și "ochii Sibiului" rămași.
Gretel
29.09.2017 09:40
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia