Tribuna
FOTO: Preşedintele Academiei Române le-a vorbit sibienilor despre Biserică, unitate și identitate
Adrian POPESCU
2879 vizualizari
FOTO: Preşedintele Academiei Române le-a vorbit sibienilor despre Biserică, unitate și identitate
© Răzvan NEGRU

Recent întors din SUA, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a venit, vineri, la Sibiu și a ținut o conferință în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna”.

La conferinţa deschisă  de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului au participat și rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, decanul Facultății de Teologie din Sibiu, decanul pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul cultural eparhial, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, dar și preoţii din protopopiatele judeţului Sibiu, cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu și de la alte facultăţi din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, alături de reprezentanți ai instituțiilor de cultură, studenţi şi invitaţi

Prelegerea prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop intitulată „Contribuția Bisericii la promovarea conştiinței naționale a poporului român și la făurirea statului unitar modern” a fost un expozeu  cu un desfăşurător  istoric cuprinzător. S-au remarcat în discursul prședintelui Academiei Române argumentatele  repere istorice care au vizat cultura, limba și credinţa, toate fiind un  liant important pentru unitatea românilor  de-a lungul secolelor.

Preşedintele Academiei a oferit un adevărat curs-tratat de înţelegere şi de studiere a surselor arhivistice. În acest sens au fost prezentate argumentativ câteva pasaje din documente vechi de peste 800 de ani.

Tot în acest cadru academic a fost  prezentat volumul intitulat „Istoria, Adevărul şi Miturile”, semnat de preşedintele Academiei Române. Participanţii care au cumpărat volumul au primit autografe şi au interacţionat cu  invitatul pe teme legate de unitatea de credinţă şi de limbă a românilor.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRUcomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA