Tribuna
FOTO: Polițiștii și inspectorii DSVSA au controlat zeci de comercianți stradali de pe drumul spre Bâlea. Trei sferturi, amendați
FOTO: Polițiștii și inspectorii DSVSA au controlat zeci de comercianți stradali de pe drumul spre Bâlea. Trei sferturi, amendați

Polițiștii sibieni, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au verificat, în weekend, modul de respectare a condițiilor sanitar – veterinare și de siguranța animalelor referitoare la comerțul stradal cu alimente de origine animală provenite din producția internă.

„Obiectivele principale ale acestor acțiuni au fost asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă desfășurate în piețe, târguri, oboare și zona adiacentă acestora”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Practic, polițiștii și inspectorii DSVSA au urmărit dacă exisă autorizații/avize necesare comercializării și depozitării; au identificat și tras la răspundere persoanele care comercializează ilegal produse agroalimentare de origine animală fără documente de proveniență; au verificat legalitatea emiterii certificatelor de producător și au verificat dacă este respectatp legislația privind condițiile sanitar veterinare și de siguranță a alimentelor în comerțul stradal cu alimente de origine animală.

În urma controalelor care au vizat cu predilecție comercianții din zona DN 1 Sibiu – Brașov și din zona Bâlea au fost verificați 77 comercianți, 54 dintre aceștia fiind amendați, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 74.200 lei. De asemenea, au fost confiscate produse alimentare de origine animală în valoare de 8.000 de lei și a fost indisponibilizată suma de 1.000 de lei. (L. B.)


comentarii
1 comentarii

Imaginea este din comuna Rașinari.Nu are nici o legatură cu Bâlea.
Poate că ar fi nevoie pe lângă poza de la Rășinari si un control serios la aceasta piață.
ADRIANA
16.07.2019 14:37
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia