Tribuna
AFF
FOTO: Polițiștii și copiii și-au dat întâlnire în Piața Habermann. A fost desemnat „Polițistul anului”
Laura BUCIU
5046 vizualizari
FOTO: Polițiștii și copiii și-au dat întâlnire în Piața Habermann. A fost desemnat „Polițistul anului”
© Razvan NEGRU

Polițiștii „au dat în mintea copiilor”, joi, în Piața Habermann din Sibiu. Sau copiii s-au dus să învețe meserie de la cei mai mari. S-a întâmplat de Ziua Poliției care s-a serbat, pentru prima dată, după 2 ani de restricții, 2 ani în care Ziua Poliției a fost sărbătorită cu porțile închise.

Și vineri, sibienii sunt invitați, cu mic, cu mare, între orele 11:00 – 14:00, în Piața Habermann, din municipiul Sibiu, unde polițiștii sibieni îi vor aștepta cu standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al polițiștilor Serviciului Acțiuni Speciale cu poligon de tragere cu arme speciale pentru airsoft, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

La fel ca joi, copiii vor putea recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scara redusă, iar cei mai mari își vor putea verifica abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice și vor aprofunda punând în practică în cadrul unui poligon regulile referitoare la circulația acestor vehicule.

 

Copiii s-au jucat cu câinii polițiști

 

Cei mai căutați polițiștii au fost, de fapt, câinii polițiști. Echipele canine formate din polițist conductor și câine de serviciu din cadru Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu au realizat diferite exerciții de disciplină, precum și demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare împotriva unui atac.

 

Polițiștii pleacă la plimbare cu sibienii

 

Ziua Poliției continuă și sâmbătă. Începând cu ora 10:00,  polițiștii îi invită pe sibieni la un tur cu bicicleta, cu plecare din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pe traseul Sibiu – Poplaca – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Tălmaciu.

Tot sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 13:00, pe str. Fânului din orașul Tălmaciu (Piața Tălmaciu), polițiștii sibieni vor desfășura activități similare celor din Piața Habermann.

 

Polițiștii anului au fost desemnați

 

Joi, începând cu ora 14.00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în prezența prefectului județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, a avut loc o ședință festivă care a cuprins acordarea premiilor „Polițistul anului” la categoria ofițer și agent de poliție, avansarea la gradul profesional următor, la termen a 111 polițiști (23 ofițeri de poliție și 88 de agenți de poliție) și înainte de termen a 19 polițiști (4 ofiţeri şi 15 agenţi de poliţie), precum și acordarea a 102 diplome de excelență unor structuri ale poliției și poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite şi nu numai.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea profesională în anul 2021, s-a acordat titlul de „Polițistul anului” inspectorului de poliție Alexandru Cozma, de la Serviciul Investigații Criminale și agentului principal de poliție Ioan Andrei Durca, de la Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Sibiu.

Cei doi polițiști s-au evidențiat în anul 2021 prin contribuția adusă în soluționarea mai multor cauze penale complexe, finalizate cu probarea activității infracționale a persoanelor implicate și luarea față de acestea a unor măsuri preventive.

 

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
2 comentarii

,,Piața Habarnam,,
24.03.2022 15:50
Fabrica de bere Habermann a fost înființată în 1857 de Johann Habermann sub numele de ''Hermannstadter Brauhaus Gesellschaft'', preluând Fabrica de bere Orășenească (situată pe locul actualului Hotel Ramada), în 1863 îi schimba denumirea în ''Brauhaus Inhaber Johann Habermann''. În această perioadă a fost clădită fabrica pe actualul amplasament. Fabrica se închide in al doilea deceniu al secolului al 20-lea, în locul ei se va deschide Fabrica de bere "Thomas Binder şi Fiii".
A fost demolată în 2004.
Între sfârșitul anului 2016 și vara anului 2017, zona a fost transformată de municipalitate într-o piață multifuncțională.

No, ai mai învātat ceva.
Sibian
25.03.2022 09:07
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA