Tribuna
FOTO: Peste 200 de sibieni au fost mușcați de câini în 2022. Sunt campanii dese de strângere a maidanezilor de pe străzi
Laura BUCIU
2245 vizualizari
FOTO: Peste 200 de sibieni au fost mușcați de câini în 2022. Sunt campanii dese de strângere a maidanezilor de pe străzi

Peste 200 de sibieni au mers anul trecut la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgențe pentru că au fost mușcați de câini. Numărul a fost mai mare decât în anul precedent, când au ajuns la spital 181 de sibieni mușcați de câine. Situația nu este însă una de speriat, pentru că mulți dintre cei care au mers la spital nu au avut răni grave, iar comparativ cu anul 2021, în 2022 numărul celor care au rămas internați a fost mai mic: 13 persoane au fost internate în 2022 și 18 persoane în 2021. Mare parte dintre cei care au ajuns la spital nu au fost mușcați de un animal fără stăpân, așa că nu s-a t administrat ser antirabic în toate cazurile.  

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, toți cei care ajung la UPU după ce au fost mușcați de un câine primesc vaccin antitetanos, iar cei care nu cunosc animalul sau îl cunosc și știu că nu este vaccinat, merg către Secția de Boli Infecțioase pentru vaccinul antirabic.

 

Sute de câini în Adăpostul din Dealul Gușteriței

 

Într-o zonă centrală a municipiului Sibiu, o copilă de numai şapte ani a fost muşcată de un câine, în 2021, în aprilie. Cu ajutorul sistemului video de monitorizare a zonei, a fost găsit şi stăpânul animalului, iar cazul a ajuns la Poliţie.

Odată cu monitorizarea atentă a spațiilor publice și cu un management mult mai aplicat în privința câinilor fără stăpân, astfel de cazuri, precum cel petrecut în urmă cu doi ani sunt extrem de rare. Numărul câinilor comunitari s-a redus în special datorită campaniilor de sterilizare.

Astfel, în anul 2022 au fost adunați de pe străzile Sibiului 346 de câini fără stăpân. În prezent, în Adăpostul de câini din Dealul Gușteriței sunt aproximativ 90 de câini. Odată ajunse acolo, patrupedele sunt sterilizate.

FOTO RĂZVAN NEGRU

image=186415]comentarii
2 comentarii

ajunsi acolo, maidanezii sunt sterilizati si apoi relocati! deci pericolul de a fi muscat cineva ramane!!! iar adapostul respectiv sifoneaza multi bani pe treaba asta!
cuza
27.01.2023 09:15
In principiu, nici un caine nu are ce cauta liber in localitati, sat sau oras. Un caine care nu e in lesa e un caine vagabond si trebuie capturat imediat. Daca se constata ca are stapan, acesta sa-si recupereze cainele contra unei amenzi substantiale (sa zicem 2000 lei). Chestia cu adoptatul cainilor, asa cum e acum, e o prostie. Ce responsabilitati si oblibatii li se impun celor care adopta si cine verifica daca acestea sunt respectate?
Din pacate s-au inmultit "iubitorii de caini" (ca e la moda!) si a taietorilor de frunze la caini organizati in ONG-uri, asa ca sa nu ne mai miram dece sunt atat de multi caini vagabonzi si latratori de ocazie pentru "drepturi"!
Cainii capturati pot fi valorificati: pielea de caine e cea mai buna pentru confectionat pantofi, cizme, haine, etc intrucat e foarte rezistenta la apa.
Cititescu
27.01.2023 11:07
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA