Tribuna
FOTO. Parcul Sub Arini, ”împodobit” de Sărbători cu noul sistem de iluminat. Leduri colorate, camere video și internet
Sorana MAIER
4780 vizualizari
FOTO. Parcul Sub Arini, ”împodobit” de Sărbători cu noul sistem de iluminat. Leduri colorate, camere video și internet

Lucrarea amplă de modernizare a sistemului de iluminat din Parcul Sub Arini este aproape gata și va fi pusă în funcțiune în perioada imediat următoare. Noile sisteme de iluminat includ, pe lângă stâlpii cu led de pe marginea aleilor, și leduri albastre pentru iluminarea podețelor, leduri colorate pentru fântâna arteziană și sisteme complexe de supraveghere video, sisteme de sonorizare și internet.

Societatea Electrocon lucrează în această perioadă la probele de iluminat și la focalizarea camerelor video.
Podurile din parc vor fi iluminate cu proiectoare de culoare albastră, locurile de joacă vor fi dotate cu senzori de prezență, iar statuile din parc vor fi puse în valoare printr-un sistem special de iluminat.
Potrivit caietului de sarcini în baza căruia s-a făcut licitația, sistemul nou va permite ca pe timpul nopții iluminatul să fie redus după o anumită oră la jumătate, în preajma podețelor din parc vor fi atât sisteme led amplasate pe stâlpi, cât și  un sistem de iluminat alcătuit dintr-un modul bandă LED destinată iluminatului arhitectural, de culoare albastră.
Pavilionul de muzică și zona care include vasul de piatră și fântâna arteziană vor fi dotate cu o coloană multifuncțională modulară, având integrate funcții de iluminat cu LED, dar și sonorizare, filmare și realizare HotSpot WiFi pentru conexiune Ia internet.
Același tip complex de iluminat și de camere video vor fi montate și în locurile de joacă.
Pentru iluminarea locurilor de joacă se vor folosi sisteme de iluminat alcătuite din stâlpi de iluminat cu înălțimi de 6m și câte un proiector de iluminat cu LED. Ansamblul de iluminat amplasat în cele două locuri de joacă va fi echipat cu senzori de prezență pentru detectarea mișcării”, potrivit caietului de sarcini.
Și stâlpii de iluminat aferenți pistei de biciclete au fost schimbați.
Parcul Sub Arini este unul dintre cele mai vechi parcuri din România fiind înființat în 1856. 

Foto: Răzvan NEGRU

 
© Razvan NEGRU







comentarii
4 comentarii

se misca EXTREM de incet cei de la Electro Con...sa nu mai vorbim de calitatea muncii...au adus nisip cand au tras cablurile...o parte din nisipul respectiv a ramas in mormane prin parc ... pe digul dinspre Valea Aurie distanta intre stalpi nu e egala (probabil ei nu folosesc ruleta...)...tot ce ramane de la cabluri acolo unde fac conexiunile la stalpi este aruncat in iarba (conductori de aluminiu, izolatie, etc.) etc etc...sa speram ca pana la urma iese ceva...desi viteza si calitatea lasa MULT MULT de dorit!!! sa nu mai vorbim de incompetenta celor din primarie care ar trebui sa-i verifice si sa nu-i lase sa faca ce si cum vor!!!
un sibian
14.11.2017 15:31
Bravo! i
Delia
14.11.2017 20:49
Asteptati putin ,pana se apuca mirlanii de stülpt,apoi vedeti iluminat in diferite culori !
LAE
15.11.2017 10:29
Dar toalete?
gigi contra
15.11.2017 13:26
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA