Tribuna
PNL
FOTO: Nicolae Nan, condus pe ultimul drum de zeci de sibieni
FOTO: Nicolae Nan, condus pe ultimul drum de zeci de sibieni

Sâmbătă, 27 martie, a fost o zi tristă pentru cei care l-au cunoscut pe Nicolae Nan. Rude, prieteni, foști colegi din PD sau de la alte formațiuni, sibieni l-au condus pe ultimul drum pe cel mai cunoscut politician din oraș, omul despre care nici adversarii săi politici nu au vorbit vreodată într-o notă negativă.

„Nea Nicu” – după cum îi spuneau toți cei care l-au cunoscut – a plecat dintre noi lăsând în urmă moștenirea unui fel aparte de a face politică fără orgolii, fără vanități, încercând mereu să aducă sub aceeași umbrelă oamenii valoroși, indiferent de partidul din care proveneau.

Acesta este și motivul pentru care la înmormântare au putut fi văzuți reprezentanți ai tuturor partidelor importante. Într-o atmosferă sobră, cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie, cei care au venit să-și ia rămas bun de la Nicolae Nan au împărtășit la unison ideea că politica sibiană și comunitatea locală au pierdut un mentor, un factor de echilibru.

Senatorul Nicolae Neagu, unul dintre prietenii apropiați ai lui „Nea Nicu” și-a amintit de anii de pionierat ai politicii sibiene.

„Pentru mine e o pierdere mare, pentru că am ținut foarte mult la dânsul. Practic, existența mea în politică se datorează domniei sale în foarte mare măsură, pentru că a insistat să vin lângă domnia sa. Am venit, am clădit împreună la un moment dat, Partidul Democrat - dânsul cu experiență, eu, mai tânăr, cu energie. În momentul în care îți pleacă un om foarte drag, cu care lucrezi de mult timp, e o pierdere foarte mare. Personalitatea domniei sale este remarcabilă pentru noi toți, pentru cei care i-am fost aproape, pentru sibieni. El a fost un îndrăgit pentru că a fost un om extrem de dedicat comunității sibiene în ansamblul ei. Eu practic, deși îl cunoșteam înainte de 1990, l-am cunoscut mai bine după anii `92 - `93, când era prefect. Ulterior, în 1995, am acceptat să intru în partid. A fost un om implicat extrem de mult în viața economică, în viața socială, în viața sportivă, în destinele urbei, în destinele județului. A avut realizări care sunt și astăzi încă vii, motiv pentru care memoria lui rămâne trează în conștiința sibienilor nu doar a generației lui, a generației mele, sunt convins că și a generației viitoare. Un om remarcabil, un caracter deosebit, un om foarte ferm, un om energic și, dacă foarte mulți, în momentul în care se retrag din politică, pentru că au o vârstă, își văd de alte tipuri de activități, el a rămas un om foarte ancorat în viața socială”, a spus Nicolae Neagu.

Senatorul liberal spune că Nicolae Nan a fost respectat nu doar de colegii de partid, ci și de cei care îi erau adversari politici.

„A fost respectat tocmai datorită calităților sale de om dinamic și ferm, implicat. El chiar dacă a avut adversari politici, am convingerea că a fost respectat de extrem de mulți, inclusiv de adversarii politici. Tocmai pentru că s-a dedicat mult comunității sibiene, a fost iubit de mii de persoane, dar respectat de alte multe zeci de mii. A fost un om cunoscut, cu mare notorietate, un om extrem de implicat, care se găsește rar. Datorită calității umane am intrat și eu în serviciul public, în politică. M-a marcat. Eu am exprimat și astăzi (sâmbătă – n.r.) câteva gânduri, cu ocazia funeraliilor de despărțire, în numele meu, în numele colegilor din Partidul Democrat, din Partidul Național Liberal și a altora, din alte partide politice. Este o pierdere pentru noi, dar amintirea lui, prin faptele pe care le-a făcut, rămâne vie. Condoleanțe familiei! Personalitatea rămâne, pentru că faptele sunt mai puternice decât trecerea din această lume, în cealaltă. Regret că s-a întâmplat, pentru că el părea un tip energic. Nu cu mult timp în urmă ne-am auzit telefonic. Cu puțin timp înainte chiar ne-am văzut și părea că totul este în regulă și continuăm, dar apare acel moment când ne închidem activitatea pe pământ și nădăjduim ca Dumnezeu să ne primească. Eu mă rog pentru ca sufletul lui să își găsească liniștea și Dumnezeu să îl primească și să îl țină alături de Drepții Aleși ai Lui. Mi-a fost un mentor politic. Mi-a fost foarte apropiat, un bun coleg, un bun camarad, un prieten, un om cu care am lucrat extrem de bine, cu care am crescut politic, de la care am avut ce învăța și un model care am certitudinea că rezistă în timp”, a mai spus senatorul Nicolae Neagu.

Nicolae Nan s-a stins miercuri, la vârsta de 85 de ani.

 

 







comentarii
8 comentarii

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Despre morti, numai de bine!
28.03.2021 11:26
am numarat 157 de persoane
am cunoscut si pe decedat,si nu pot sa spun decit sa il odihneasca d-zeu
da unde o fost AUTORITATILI ca e voie DECIT cu 8 la inmormitare
politia locala,nelocala sau sluga a lui turcan-cimpam-fodor NIMIC
adi3
28.03.2021 13:11
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace
28.03.2021 13:21
Nici in aceste clipe nu puteti lasa rautatea la o parte. PACAT !
Maria
28.03.2021 13:52
nu e vorba de rautati
la inmormintarea unei verisoare jindarii au numarat 9 persoane,si au renumarat
e greu sa numeri cind nu ai scoala sau ai acoperire politica
eu(a noua)am plecat ca sa nu fie probleme

am fost in zona,la inmormintarea unui domn, am numarat 157 persoane
deranjeaza?
@maria
28.03.2021 17:19
Cu miting sau fara miting, tot acolo te duci... Dumnezeu cu mila...
29.03.2021 07:34
Dumnezeu să-l l odihnească !
Nici în fața morții nu suntem egali ! Vedem cum sunt înmormântați oamenii răpuși de Covid și vedem cam cum e aici.Cum vi se pare dragi sibieni ?
Ion
29.03.2021 11:23
Gata?! Ati terminat cu elogiatulul securistilor comunisti-mafioti locali? Acesti semizei mai presus de lege care mor ca sobolanii fiind egali totusi cu prostimea in fata lui Dumnezeu? Dumnezeu sa-l ierte ca era tare pacatos
Ion Iliescu
29.03.2021 15:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica