Continental
Tribuna
FOTO: Moş Nicolae a dat startul lucrărilor pentru noul Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
1499 vizualizari
FOTO: Moş Nicolae a dat startul lucrărilor pentru noul Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac

În cursul zilei de joi, la Bâlea Lac au început lucrările pentru edificarea noului Hotel de Gheaţă, obiectivul care, în fiecare an, reprezintă atracţia de top a turismului montan din sezonul de iarnă de la noi din ţară. Anual, la Bâlea Lac ajung mii de turişti români şi străini, atraşi ca un magnet de singurul Hotel de Gheaţă din partea de sud – est a Europei.

„ Zăpada abundentă căzută în ultimele zile, precum şi temperaturile deosebit de scăzute înregistrate în căldarea lacului Bâlea, inima Masivului Făgăraş, au creat condiţiile propice, astfel încât responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” să decidă începerea lucrărilor la noul Hotel de Gheaţă, singurul obiectiv de acest fel din zona de sud- est a Europei.

Startul lucrărilor a fost dat joi, când muncitorii au stabilit detaliile referitoare la amplasarea obiectivului, s-au tăiat primele „cărămizi” din gheaţa lacului Bâlea şi s-a început clădirea primilor pereţi.

Pentru începerea lucrărilor la cel de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac a fost urcată o echipă de 30 muncitori, o parte dintre aceştia participând şi la construirea obiectivelor din sezoanele anterioare.

Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă, a început şi ridicarea „satelitului” (complexul de igluuri), ambele obiective urmând a fi finalizate, dacă nu vor interveni probleme ori situaţii excepţionale, în Ajunul Crăciunului.

Hotelul de Gheaţă şi „satelitul” din igluuri sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi ridicată şi Biserica de Gheaţă”, se menţionează într-un comunicat de presă trimis de responsabilii proiectului. Planurile deţinătorilor proiectului pentru acest an prevăd ca Hotelul de Gheaţă să fie format din 16 camere duble şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. „Satelitul” de igluuri va avea patru camere duble.

 

Cu gândul la Centenar...

 

Deşi aniversarea Centenarului României Mari a trecut, deţinătorii Hotelului de Gheaţă s-au gândit să marcheze acest eveniment important din istoria ţării prin alegerea numelui „Ferdinand I al României” pentru restaurantul ce va funcţiona în ineditul obiectiv.

„În premieră pentru acest proiect, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va purta un nume distinct, ales special pentru a marca aniversarea Centanarului României Mari: “Ferdinand I al României”. De asemenea, meniul disponibil la acest restaurant va fi adaptat cum se cuvine, astfel că, printre băuturile şi felurile de mâncare disponibile vor putea fi găsite şi anumite preparate inspirate din meniurile regiunilor ce au format România Mare”, ne-au mai comunicat organizatorii.

 

Sculptorii Eugen Petri şi Dumitru Moscu vor lucra pentru „Frozen Love”

 

Tema noului Hotel de Gheaţă este “Frozen Love”, în acest sezon fiind promovată dragostea şi pasiunea pentru natură, aer curat, drumeţie montană şi Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece. Lucrările în gheaţă ce vor decora, în acest sezon, ineditul hotel de la Bâlea Lac, vor fi realizate de cunoscutul sculptor sibian Eugen Petri, cel care se va alătura echipei conduse de avrigeanul Dumitru Moscu, realizatorul sculpturilor din ediţiile anterioare ale proiectului..

 

Zăpadă de aproape jumătate de metru...

 

Curioşii ce doresc să vadă cu proprii ochi cum “creşte” Hotel of Ice de la Bâlea Lac, pot vizita deja şantierul acestuia.

Conform informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, joi, la orele amiezii, la Bâlea Lac se înregistrau -9 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsura 41 de centimetri. Gheaţa formată pe lacul Bâlea are o grosime între 20 şi 30 de centimetri.

Cei mai dornici de adrenalină şi aventuroşi turişti mai pot încerca să-şi rezerve o cameră la cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, sau pot afla informaţii suplimentare despre proiect, telefonând la numărul 0269523111, ori accesând pagina de internet www.hotelofice.ro.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia