Tribuna
FOTO: Lacul Roșu, noua atracție de la Ocna Sibiului
10614 vizualizari
FOTO: Lacul Roșu, noua atracție de la Ocna Sibiului
Este vorba despre Lacul Roșu (Balta cu nămol), situat imediat după intrarea principală în Complexul Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului,

 

Ați trecut poate de zeci de ori pe lângă el, dar nu i-ați acordat importanță, deoarece arăta nu tocmai ademenitor. Este vorba despre Lacul Roșu (Balta cu nămol), situat imediat după intrarea principală în Complexul Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului, lac devenit, se pare, noua atracție a zonei de agrement. După ce administratorii Complexului au amenjat cu piatră malurile, au toaletat și igienizat lacul, au reabilitat scările de acces, Lacul Roșu, cunoscut și sub numele Balta cu nămol, pare a fi principala atracție a turiștilor care vin la Ocna, în special a celor care vor să profite de efectele terapeutice ale nămolului ce se găsește aici din belșug. În extrasezon, culoarea apei este roșiatică, dar o dată ce oamenii intră în el, nămolul o colorează în negru. 

„M-am bucurat mult să văd că s-a refăcut locul ăsta. Găsești aici un nămol cum nu mai e în altă parte. Eu știu de Balta cu nămol de multă vreme, de când eram copil, că veneau cei mai în vârstă să-și dea pe la încheieturi, să se vindece de tot felul de boli. Uite că acum am și eu nevoie de nămolul ăsta, că nu mai sunt ca la 20 de ani” povestește, râzând, Dumitru, un sibian care spune că se simte mai bine la Ocna decât la mare.

Administratorul SC Lacuri Naturale SA Ocna Sibiului, Ionuț Costea, spune că „Am reamenajat acest lac, atât pentru că nămolul din el este foarte căutat de cei ce suferă de diferite afecțiuni, cât și pentru a îmbunătăți imaginea Complexului. S-au făcut o serie de lucrări de amenajare, inclusiv pentru siguranța accesului în lac și constatăm că foarte mulți turiști vin aici. Pot spune că Lacul Roșu a devenit principalul punct de atracție al celor ce vin la Ocna nu doar pentru a se relaxa, ci și pentru a se trata de unele afecțiuni medicale.”

D.B.

 


comentarii
1 comentarii

Iar Lacul fara fund e inchis de vreo 10 ani. Cica e monument al naturii, dar e lasat in paragina: plin de balarii in jur, nu mai stii ce e pe acolo. Daca nu sunt in stare sa aiba grija de el, de ce nu-l lasa in circuitul turistic ca sa se bucure oamenii de calitatile terapeutice ale lacului?
08.07.2019 08:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia