Tribuna
FOTO: La Sibiu sunt aşteptaţi europenii, dar au venit ruşii. Să depună coroane la Cimitirul Eroilor
Dumitru CHISELIŢĂ
2960 vizualizari
FOTO: La Sibiu sunt aşteptaţi europenii, dar au venit ruşii. Să depună coroane la Cimitirul Eroilor

Chiar dacă fierberea prilejuită de Summit a ajuns la o cota maximă în Sibiu, fiind aşteptaţi lideri esenţiali ai Uniunii Europene şi statelor componente, la Sibiu, probabil prima delegaţie oficială a fost cea a Federaţiei Ruse.
Motivul însă nu a fost Summitul informal de pe 9 mai, ci unul comemorativ: depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor Sovietici din incinta Cimitirului Municipal Sibiu. Pregătirile au debutat încă de dimineaţă, locul fiind curăţat şi „aranjat” de personalul Serviciului Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal.
Ceremonialul a fost scurt şi simplu. În jurul orei 13, reprezentanţii Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti au sosit, au depus coroanele de flori, apoi au plecat. Din partea oficialităţilor sibiene, au fost prezenţi şi au depus câte o coroană reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de la Garnizoana Sibiu. În total, tot evenimentul nu a durat mai mult de 10 minute.
"Trebuie să ne amintim de ei, pentru că eroii sunt vii atâta timp cât ținem la ei. Trebuie să știm și să nu uităm de ce s-au jertfit. Cu prilejul Zilei Victoriei, șase delegații depun coroane la unele din cele 175 de monumente ale eroilor. În plus, de 8 mai va fi organizat un moment comemorativ la București”, a declarat, pentru Tribuna, Ivan Agatii, secretar III al Ambasadei Federației Ruse în România.


comentarii
1 comentarii

Batalia de la Turda ,septembrie 1944. Pierderile Armatei Rosii, 40.000. Pierderile horthystilor ,15.000. Clujul ( 88% maghiari ) a fost eliberat.
Agenteur-X7
07.05.2019 18:44
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia