Tribuna
FOTO: Elevii din clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, din Sibiu, au învățat cum se face un ziar
FOTO:  Elevii din clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, din Sibiu, au învățat cum se face un ziar
© Răzvan NEGRU

Elevii din clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, din Sibiu, au venit, luni de dimineață, la redactia ziarului Tribuna, pentru a afla cum se face un ziar. Curioși, elevii au pus întrebări despre cum se adună informațiile, cum ajung știrile în ziar și despre cum coala albă se transformă în „hârtii colorate”, cu imagini și informații, în cutia lor poștală.

De asemenea, elevii au fost la rândul lor întrebați ce cred ei că este un ziar, iar aici, ei și-au dat frâu liber imaginației: „O foaie cu informații” sau „O multitudine de foi”, „Niște hârtii cu imagini și articole” – au fost răspunsurile elevilor.

„I-am adus la Tribuna ca să aflăm cum se scrie un ziar. Noi, la școală, am învățat lecția numită „Articolul” și am vrut să vedem și noutatea, că toate articolele apar într-un ziar. Ei au fost curioși, și-au dorit să vină aici încă din clasa a doua și acum ne-am bucurat că am putut împlini acest vis al lor”, a spus Nadia Presecan, învățătoarea de la clasa a III-a A.

De asemenea, elevii au aflat și noutățile despre presa online și modul în care articolele ajung pe internet. Copiii au spus și ce și-ar dori să citească mai des în paginile unui ziar, dar și în ediția online: „despre pisicuțe și cățeluși sau despre istoria dinozaurilor”, au spus ei.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia