Continental
Tribuna
FOTO: Două turiste din Marea Britanie au testat deja cazarea în Igloo Village Bâlea Lac
FOTO: Două turiste din Marea Britanie au testat deja cazarea în Igloo Village Bâlea Lac
Deşi nu a trecut decât mai puţin de o săptămână de la momentul execuţiei primelor lucrări la Igloo Village Bâlea Lac, obiectivul care înlocuieşte, în acest sezon, faimosul Hotel de Gheaţă, primii curioşi dornici să vadă minunăţia de zăpadă şi gheaţă au sosit deja.

Un grup de turişti din Marea Britanie a sosit în cursul sfârşitului de săptămână ce a trecut la Bâlea Lac şi a vizitat şantierul satului de igluuri şi frumoasa zonă din Msivul Făgăraş. Mai mult chiar, printre oaspeţii englezi s-au aflat şi două tinere curajoase, care şi-au luat inima în dinţi şi au dorit să experimenteze o noapte de somn „la rece”, reuşind astfel performanţa de a fi primele persoane cazate în noul obiectiv. (Pentru acest grup, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, în cadrul căruia se construieşte Igloo Village, aveau pregătite mai multe locuri de cazare, dar câţiva dintre cei anunţaţi iniţial au decis, la sosirea în Bâlea Lac, să renunţe la această aventură, de teamă că nu vor rezista în condiţii de răcoare.)

După ce au dormit o noapte într-una din camerele Igloo Village, luni dimineaţa cele două turiste au declarat că au avut parte de o experienţă inedită, un somn odihnitor şi deloc răcoros, faţă de ceea ce se aşteptau. „Britanicele Samantha şi Ami s-au arătat impresionate de excursia la Bâlea Lac, au declarat că vizitează în premieră ţara noastră, precum şi un hotel de gheaţă”, ne-au informat responsabilii proiectului, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, am mai aflat că la Bâlea Lac continuă munca la acest proiect, numărul turiştilor ce doresc rezervări fiind în creştere. „În paralel cu primirea primului grup de turişti, echipa ce se ocupă de ridicarea ineditului sat cu „locuinţe” exportate parcă de la Polul Nord, coordonată de sculptorul Eugen Petri, continuă munca într-un ritm foarte bun. Două din cele cinci igluuri ce vor forma complexul sunt deja finalizate, urmează ridicarea celorlalte şi amenajările interioare. Este foarte posibil ca, la sfârşitul acestei săptămâni, cea mai mare parte a lucrărilor de exterior să fie finalizate, dar totul depinde şi de condiţiile meteorologice de la Bâlea Lac. Apoi, se va lucra mult în interior, pentru amenajarea camerelor, decoraţiuni, restaurant, iluminat etc. Sfârşitul de săptămână ce urmează se anunţă unul foarte aglomerat la Igloo Village, solicitările pentru cazare fiind foarte numeroase”, se mai arată în comunicat.

Cei ce se ocupă de Proiectul de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” au păstrat tema aleasă pentru acest sezon (“Lumea Subacvatică” – “Underwater World”), chiar dacă în locul Hotelului de Gheaţă vor ridica un nou obiectiv.  Având în vedere numeroasele solicitări primite pentru vizitare şi cazare, s-a luat hotărârea ca numărul igluurilor amenajate cu unităţi de cazare să fie mai mare (cinci, faţă de trei anunţate iniţial).

Igloo Village – “Underwater World” va fi  o „construcţie” ce va arăta aproape la fel cu „satelitul” de igluuri construit în sezoanele trecute în imediata apropiere a hotelului. În afara compartimentelor destinate cazării oaspeţilor, mini Hotelul de Gheaţă va dispune de un compartiment central, ce va face conexiunea cu fiecare corp destinat cazării şi unde va fi amenajat restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care va avea rol de lobby.

La baza construcţiei de la Bâlea Lac va sta zăpada adunată din zonă, iar tehnologia ce va fi folosită la construirea ineditului hotel va fi puţin diferită, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi iar multe dintre dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prim sculptarea şi modelarea zăpezii.

Sculptorul Eugen Petri, coordonatorul echipei ce execută lucrările de edificare a Igloo Village, a lucrat şi în sezonul trecut la amenajarea interiorului Hotelului de Gheaţă şi a Bisericii de Gheaţă.

D.F.

 


comentarii
2 comentarii

Sper ca le au luat si bani pe masura.. Da' nu cred..
Cica "şi-au luat inima în dinţi" BA Nu sunt ei de felul lor niste imbecili
O natie de rahat!!!
Yo
20.01.2020 21:42
Acuma, decât să-ți ardă casa ca-n Australia lui Russell Crowe, mai bine sta cu fundu-n zăpadă, nu?
21.01.2020 21:02
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia