Tribuna
FOTO: Documente despre planurile și schițele rachetei lansate de savantul Hermann Oberth, descoperite în podul casei
Laura BUCIU
1410 vizualizari
FOTO: Documente despre planurile și schițele rachetei lansate de savantul Hermann Oberth, descoperite în podul casei

În timpul reparațiilor care se fac la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth”, din Mediaș, au fost descoperite materiale datate în perioada interbelică ce au aparținut familiei savantului Hermann Oberth, între care, se pare, și unele care fac referire la racheta lansată în 1935.

Descoperirea extrem de importantă a fost făcută în timpul reparațiilor la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth”. Astfel, în podul imobilului a fost descoperit un lot semnificativ de materiale, datate în perioada interbelică, constând din corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei marelui savant.

Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii, de către angajați ai Direcției pentru Cultură Mediaș, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate din Mediaș în anul 1935.

„Acel moment a reprezentat un nou punct de referință pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediașul a devenit al patrulea oraș din lume, după New Mexico, Berlin și Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spațiale”, amintesc reprezentanții Primăriei Mediaș.

Obiectele descoperite, care vor completa cunoștințele despre cercetările savantului Hermann Oberth, dar și ale istoriei, vor intra în patrimoniul Mediașului, urmând să fie incluse în colecțiile Muzeului. Acestea vor primi acelaşi regim ca şi celelalte obiecte de patrimoniu existente: conservare, cercetare, valorificare expoziţională.


comentarii
4 comentarii

Să lansezi rachete asupra Moscovei ? Es ist immer eine ganz besondere idee !!
Teutoniu Covaciu
13.10.2021 15:41
O curiozitate : Mediașul și Moscova au aceiași vechime. Ambele sunt datate din 1147 ( dar la Mediaș-Medgyes erau pe atunci secui ...).
pv313urss
13.10.2021 15:45
oare o sa găsească si laptopul?
gica
13.10.2021 19:01
foaie verde tra la la,dute wener la.......................ura
13.10.2021 19:43
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia