Tribuna
FOTO: Când medicamentele nu ajută, la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu se folosește terapia electroconvulsivantă
FOTO: Când medicamentele nu ajută, la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu se folosește terapia electroconvulsivantă

Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu are un departament nou de terapie electroconvulsivantă. Acesta va contribui la creșterea calității actului medical și a calității vieții pacienților, precum si la creșterea prestigiului unității sanitare.

„Viziunea Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu este ca acesta să devină unul dintre cei mai buni furnizori de servicii de sănătate mintală și să fie un etalon de profesionalism și calitate, iar serviciile medicale oferite să asigure populației cu nevoi individuale specifice accesul la îngrijiri de calitate, prin efortul activ și conjugat al cadrelor medicale din spital și al familiilor pacienților, alături de Consiliul Județean Sibiu și de comunitatea sibiană”, transmit reprezentanții Spitalului.

Terapia electroconvulsivantă, prin prisma folosirii ei cu succes de-a lungul deceniilor în sfera psihiatriei, își păstrează în continuare caracterul de necesitate în cadrul serviciilor medicale oferite de către un spital de psihiatrie, îmbunătățind calitatea serviciilor medicale.

Aceasta se impune în cazul unor pacienți cu patologii psihiatrice severe atunci când terapia medicamentoasă nu conferă un răspuns terapeutic eficient.

„S-a demonstrat că după efectuarea terapiei electroconvulsivantă, 80-90% dintre pacienții fără rezistență la medicamente și 50-60% dintre pacienții cu rezistență terapeutică au o îmbunătățire semnificativă a statusului psihic”, mai spun reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Sibiu. (L. B.)







comentarii
8 comentarii

Spitalul de facut legume. Aia nu sunt doctori adevarati. Sunt dr. Mengele deghizati. Experimente pe oameni, asta fac.
27.11.2021 22:25
Ferească Dumnezeu!!! Ca la 1800!! Astea sunt tehnici folosite prin secolul XIX, sunt tortură curată!! Va dau un pont cum sa liniștiți pacienții fără să îi torturați: citiți-le din Biblie, mai ales din Psalmi. Exista un studiu facut in Rusia acum cateva decenii, s-a constatat ca dupa 2 luni de citit macar 1 ora pe zi din Psalmi in fata pacientilor, mai mult de 80% isi schimbasera comportamentul, devenind pasnici. La o adică, nu le-ar strica nici doctorilor si asistentilor sa mai auda Cuvântul lui Dumnezeu....
Stefi
28.11.2021 03:19
Nu ma pot pronunta in privinta metodei terapeutice asa cum o face Stefi ,care este specialista in citit din Biblie , dar salile alea de tratament arata asa de trist si fara suflet incat iti pot declansa o criza.
Faceti si voi salile alea de tratament mai prietenoase sa ajute psihicul uman.
Eu
28.11.2021 09:46
@ Eu

Mai lasa sarcasmul si vezi-ti de trotineta. Este mai benefic cititul din Biblie decat din Marx sau Engels, sau decat lecturile cercopitecilor: Darwin.
Oricum psihiatria nu mai are la baza conceptele crestine pe care a fost fondata ca stiinta adevarata, ci conceptele demonice ale lui Freud. A devenit o pseudo-stiinta. Nu este de mirare ca sunt folosite tehnici la fel de demonice ca si invataturile lor care cica "ajuta".
28.11.2021 14:01
La psihiatrie puține cadre medicale se pot numi oameni. Medicii sunt flămânzi de arginți, infirmierii bat oameni bolnavi, asistente care nu știu să facă o injecție. Poliția duce bețivii găsiți picați, familiile fara suflet își abandonează părinții în cărucior deoarece e mai ieftin ca la un azil..dacă ești sărac și fumător devii sclav și chiștocar. Sărmanele femei sedate își vând trupul pentru o cafea.
Spitalul 9
28.11.2021 19:51
Masonii din conducerea spitalului sunt omenosi,le ajunge salariul,spaga si banii de pe experimente.
Neurolepticele administrate reduc viata clientilor cu 15-20 de ani.
Cei inteligenti se sinucid iar restul ajung legume intr un circuit inchis al acestui Auschwitz varianta moderna.
Odata intrati acolo aveti statutul de animal.
Abuzurile curg lant,spaga e obligatorie iar mancarea extrem de saracacioasa special pentru a Nu opune rezistenta fizica.
Nu va asteptati sa aveti parte de recuperare.
Ei "trateaza " efectele NU CAUZELE.
Practic e un abator pentru cei care NU PRODUC ci doar consuma fonduri.
In final totul e vorba de bani in sec 21.
Faceti un concediu acolo sa va convingeti pentru cei sceptici.
Mason 3
28.11.2021 20:51
Pe vremuri în ' 90 , aveam o prietenă asistenta acolo la spital.
De obicei mergeam și o luam cu mașina de la muncă.
Într-o zi mă chemat sus in spital. Am urcat. Mai eram cu un amic de al meu și prietena acestuia. Cînd intrăm în pavilionul respectiv, urcam și nu mare nea fost mirarea să vedem pacienți liberi pe holuri . Apoi dam de acele paturi de fier cum era pe vremuri! Iar în timp ce înaintăm se auzea muzica.
Da, era chef pregătit de personalul medical într-o cameră unde au scos toate afară , inclusiv pacienții. Lazi de bere, magnetofon, sandviciuri și dans.
După această ispravă mi-am dat seama că nu ne potrivim. Dar mi-a rămas în minte pe viață!
Sănătate multă tuturor!
01.12.2021 01:36
A facut cineva terapie electrocovulsiva? Care e procedura
18.02.2023 17:19
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA