Tribuna
FOTO: „Noi suntem români!” s-a auzit din mii de glasuri, la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
3691 vizualizari
FOTO: „Noi suntem români!” s-a auzit din mii de glasuri, la Sibiu
© Răzvan NEGRU

Ziua Națională a României a fost celebrată la Sibiu, aşa cum ne-am obișnuit de multă vreme, și cu tradiţionalul spectacol "Noi suntem români!”, organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR1 și live pe internet.

 

România frumoasă, a cântecelor și dansurilor populare din toate zonele etnofolclorice, a fost sărbătorită de Ziua Naţională cu spectacolul "Noi suntem români!", care a devenit o tradiție pentru Sibiu și pentru România.

Conceptul artistic al spectacolului, semnat de managerul Silvia Macrea, a unit pe scenă, România și Basarabia, prin faptul că "Junii Sibiului" și Orchestra "Lăutarii" din Chișinău dirijată de Nicolae Botgros, su fost împreună pe scena Sălii "Transilvania" într-un spectacol dedicat celor care simt românește.

 

Au fost alături de un public, ca de obicei, frumos, entuziast şi numeros cunoscuţii interpreți Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Mioara Velicu, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Mariana Anghel, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Sînziana Ștefan, Bogdan Firu, Georgiana Necșa, Iulia Mihai, Răzvan Năstăsescu, Ioana Ștefan, Geanina Gavrilă, Cosmin Bîrlan, Paula Medrea, Daria Gâdea, Ina Chiriac, Oana Tomoiagă, Alina Pinca, Ilie Medrea, Alina Bîcă şi Adrian Neamțu, alături de Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor” și Orchestra „Lăutarii”.

Spectacolul a fost prezentat de vedeta TVR Iuliana Tudor.

Spectacolul „Noi suntem români!” s-a desfăşurat la Sala "Transilvania din Sibiu", începând cu ora 14.30, iar cu mult timp înainte invitațiile au fost deja epuizate.

 

Românii din toată țara și de peste hotare s-au putut bucura de acest eveniment prin intermediul Televiziunii Române și a al internetului, spectacolul fiind transmis în direct pe TVR1 și live pe paginile de Facebook: "Centrul Creaţiei Junii Sibiu", "Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului", "Livestream România", pe canalul de youtube "Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului" şi pe www.livestreamromania.ro.

 

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii” Sibiu. Acțiunea a fost cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Partener a fost TVR1, iar sponsori, ROMGAZ  și Scandia Food.

 

De la Sibiu, Ziua Naţională a continuat, cu Junii, la Deva

 

Sărbătorirea Zilei Naționale a României continuat pentru artiștii sibieni, Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" susţinând un spectacol la Deva, în Piața Victoriei. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural "Drăgan Muntean" Deva.

 

Aici, muzicienii sibieni, conduşi de dirijorul Gabriel Popescu, i-au acompaniat pe Veta Biriș, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Liliana Laichici, Cristian Fodor, Ciprian Roman, Adriana și Mariana Anghel și Ovidiu Homorodean. Pe scena din Deva au mai urcat Ionuț Fulea și Grupul instrumental "Codru de România”, Tudor și Nicolae Furdui Iancu alături de Grupul instrumental "Crai Nou" din Alba Iulia. Spectacolul a fost prezentat de Iuliana Tudor.comentarii
11 comentarii

Noi suntem corupti! Noi suntem speciali! Noi suntem …
Vasile
02.12.2022 08:18
Asta cu " noi suntem aici pe veci stāpâni" sunā asa, cam la misto.....
Gogu
02.12.2022 08:46
ceardas unguresc! sau un cantec pentru cei ce nu stiu ce natie sunt sau cum se numeste locul unde traiesc!
mefisto
02.12.2022 10:44
Ce chestii gay
02.12.2022 19:02
????????????????????????????????????
Pentru Vasile
03.12.2022 01:41
Am ris cu lacrimi trist dar adevarat, dar hai sa fim seriosi nu toti romanii sunt corupti. Majoritatea isi doresc un trai mai bun si il cistiga prin munca cinstita. Pe de alta parte padure fara uscaturi nu exista:)
Pentru Vasile
03.12.2022 01:46
@ Pentru Vasile -- ai dreptate --padure fara uscaturi nu exista dar--- uscaturile sunt adunate de padurarul -destept si harnic -- le da foc ca padurea sa arate frumos si sanatoasa -- se poate face asta si cu tara numita Romania?? Doar intreb --
eu
03.12.2022 19:22
" noi suntem aici pe veci stāpâni" e vreo glumá buná...

Lucrati la firmele sibiene din Germania si Austria
si beti lapte de la vacile aduse din HOLSTEIN / GERMANIA !

No, asta da stápínire....
Transilvania
04.12.2022 10:15
Si pita inghetata tot din hitlerland---- iar pesta porcina e numai la noi ,deci carne din alta tara -- noi suntem nebuni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.12.2022 20:08
@Transilvania
I-auzi, nici animalu care paste iarba aici nu mai e conform cu standardele nationalistilor natangi (ca sunt si bationalisti cu cap, ca mine)
Iar cu firmele, daca noi le-am distrus pe ale noastre, macar au venit astia.
04.12.2022 21:52
firmele romanesti ia distrus ceausescu impreuna cu ileescu si cu tine cate ai dus la lucru sa faci ca lucri dar numai ai baut si ai furat ce tia trebuit acasa acuma sati para bine ca poti sa lucri intro fabrica straina omul care nu are grija de tara nu e vrednic sa traiasca in ea le doresc copii multi la tigani sa poata mosteni tara...
bp
09.12.2022 10:54
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA