Tribuna
FOTO: Aparatură performantă pentru pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie
FOTO: Aparatură performantă pentru pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie

Cinci aparate medicale pentru secțiile Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost achiziționate în această lună. Este vorba despre un videobronhoscop, un analizor automat de imunologie, un concentrator de oxigen portabil, un autoclav și un polisomnograf.

Valoarea acestor cinci echipamente medicale este de 372.162 de lei.
Potrivit reprezentanților Spitalului TBC din Sibiu, videobronhoscopul a costat 109.480 lei și este un aparat medical necesar pentru diagnostic și tratament esențial în pneumologie, precum: neoplasme bronhopulmonare, TBC pulmonar, extracții de corpi străini, aspirare de secreții etc.

Analizorul automat de imunologie, cu o valoare totală de 86.881 lei este un aparat medical necesar pentru diagnostic prin efectuarea analizelor prin metoda imunoenzimatică.

Concentratorul de oxigen portabil, în valoare de 15.113 lei, este folosit pentru transportarea în condiții de siguranță a pacienților cu insuficiență respiratorie acută severă, la diverse investigații sau proceduri: radiografie, bronhoscopie, ecografie etc.

Autoclavul, achiziționat pentru suma de 43.435 lei este strict necesar pentru sterilizarea prin aburi a soluțiilor, mediilor de cultură și a materialului contaminat din laborator.

Polisomnograful – în valoare de 117.253 lei – este un aparat medical util pentru diagnosticul tulburărilor din timpul somnului, ce pot expune pacientul la riscuri majore precum: accidente rutiere, accidente de muncă, diverse afecțiuni cardio-vasculare.

În anul 2017, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 1.179.350 de lei, banii provenind de la Consiliul Județean și din venituri proprii.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia