Tribuna
Sevis
FOTO: 130 de păsări, în expoziţia "Gallus 2019" de la Terezianum
Dumitru CHISELIŢĂ
1584 vizualizari
FOTO: 130 de păsări, în expoziţia

Găini şi cocoşi, de la exemplare "miniaturale" la cele "gigant", gâşte, raţe, fazani,  porumbei de divrese rase şi varietăţi, în total 130 de păsări, plus câteva perechi de iepuri, aduse de 15 crescători din Sibiu şi Alba au fost "exponatele" expoziţiei cu vânzare "Gallus 2019" ce a avut loc în acest weekend la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" din Sibiu.
Sibienii au avut ocazia să admire superbele exemplare expuse acolo, chiar să le audă – mai ales gâştele şi cocoşii ori să achiziţioneze exemplarele dorite. Expoziţia este organizată de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Direcţia Agricolă Judeţeană Sibiu.

Marea noastră întrebare şi probabil şi a multor vizitatori (cel puţin până sămbătă seara, momentul prezenţei noastre acolo, expoziţia a fost vizitată de peste 500 de persoane) a fost "de ce în februarie", o lună nu tocmai ideală pentru a organiza expoziţii de acest gen, faţă de o perioadă mai prietenoasă meteorologic. Răspunsul a fost simplu: în februarie, galinaceele au cel mai frumos penaj, deci arată cel mai bine, ne-a spus Felicia Troancă, vicepreşedintele  responsabilul financiar al Asociaţiei.

Cu această ocazie, organizatorii au mai făcut un apel tuturor pentru a oferi, o dată pe an, un spaţiu corespunzător pentru asemenea expoziţii, şi, nu în ultimul rând, au transmis mulţumiri sponsoriloe şi celor care au sprijinit organizarea expoziţiei.    

image=137050]


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia