Tribuna
PNL
Foto: Сântecele Munților răsună în spațiul de poveste al Muzeului ASTRA
Liuba STARII
1009 vizualizari
Foto: Сântecele Munților răsună în spațiul de poveste al Muzeului ASTRA
Programul "Сântecele Munților răsună în spațiul de poveste al Muzeului ASTRA” se desfășoară în perioada 30 iulie-2 august. Instituția culturală găzduiește șase ateliere de dans popular, un spectacol folcloric și un eveniment special, ce îmbină savoarea vinului de Cricova cu tradiția Junilor Sibiului.

Joi seara, pe scena Târgului de Țară au evoluat: Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și soliștii: Nicu Mâță, Stana Stepanescu, Bojidar Ciobotin, Robert Târnăveanu, Andreea Haisan, Alexandru Brădățan, Alina Bîcă, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru. Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea și degustarea produselor vinicole din cramele Cricova.

Programul "Сântecele Munților răsună în spațiul de poveste al Muzeului ASTRA” continuă și în weekend. Sâmbătă, 1 august, de la ora 11, se va desfășura un spectacol folcoric, în care va participa Ansamblul de Jocuri „Kazacioc”, Călin Brăteanu și Taraful „Obcina”, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei”. Atelierul de dansuri tradiționale din Bucovina va avea loc de la ora 12.30, la Gospodărie-atelier de olari Marginea, judeţului Suceava. Duminică, 2 august, de la ora 11, va fi organizat atelierul de dansuri tradiționale dobrogene, la Gospodărie de pescari cu moară de vânt, Mahmudia, judeţul Tulcea.
Muzeul ASTRA are calitatea de partener și de gazdă în cadrul unei inițiative organizată de Ansamblul Folcloric Profesionist ‘Cindrelul-Junii Sibiului’. Precizăm că accesul la atelierele de dans se face pe bază de programare telefonică, la numărul 0745.588.003, în limita a 20 de persoane, iar accesul la spectacolele de la Târgul de țară se face în limita a 200 de persoane”, precizează organizatorii. Festivalul „Cântecele Munților” este organizat cu avizul DSP Sibiu, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia