Tribuna
Fostul șef de Cabinet al Poliției Sibiu, Merișor Ceranu, a fost condamnat la închisoare cu executare
Laura BUCIU
3323 vizualizari
Fostul șef de Cabinet al Poliției Sibiu, Merișor Ceranu, a fost condamnat la închisoare cu executare
© Arhivă

Fostul șef de Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu și unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din Sibiu, Merișor Ceranu, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul deschis în 2019 pentru trafic de influență.

„În baza art. 38 alin. 1 Cp şi art. 39 alin. 1 lit. b) Cp, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 2 luni închisoare la care se adaugă un spor obligatoriu de 1 an şi 4 luni, pedeapsa finală stabilită pentru inculpatul fiind de 3 ani și 6 luni închisoare”, se arată în soluția pe scurt a magistraților Tribunalului Sibiu.

De asemenea, lui Ceranu i se interzic, pe o perioadă de 4 ani, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), k) Cp, respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. De asemenea, ii sunt interzise și drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), k) Cp, respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Lui Merișor Ceranu i se deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii pe durata a 24 de ore, din 11 iunie 2019, precum și durata arestului preventiv şi a arestului la domicicliu din 11 iunie 2019 la până la data de 13 decembrie 2019.

Magistrații au dispus confiscarea sumei totale de 4.500 de euro (compusă din sumele pretinse şi primite de la martorul denunțător M G P).

De asemenea, instanța menţine măsura sechestrului instituită prin ordonanțele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Decizia judecătorilor Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea din data de 2 mai 2022.

comentarii
16 comentarii

Militianul e militian, nu poti sa-l schimbi, ce conta pentru tara ca angajeaza 2-3 analfabeti functionali la Jandarmerie sau Academie, nu ne v-om face bine niciodata, tot condamnam tara Romania, tara nu are nimic gresit din contra, noi suntem vinovati locuitorii.
Guvernatorul Transilvaniei
07.05.2022 07:13
Cineva a vrut sa se razbune pe el. Parca altii nu fac potlogarii si mai mari si sunt bine mersi.
07.05.2022 07:21
Tara de corupti!
Mihai
07.05.2022 09:14
Mai du-te bai dobitocule, cu tara ta de corupti. Ma-ta e corupta? Tac-tu e corupt, boule? Nu mai generaliza asa idiotule. Du-te si vezi coruptie prin alte tari, si apoi poti sa vorbesti. Peste tot in lume este coruptie. Cum crezi ca pot sa controleze guvernele de peste tot daca nu ar fi functionari si politicieni slugoi si corupti?
@ Mihai
07.05.2022 09:50
@@ MIhai-- sati jos nota 4-- oare fara sa jignesti nu poti traii??-- omul a spus un adevar -- se pare ca esti tatal coruptiilor de te-ai turat la maxim -- Dupa mine Mihai ar trebuii sa te dea in judecata doar astfel vei invata sa fi politicos ---------
mike
07.05.2022 22:00
@ mike

Ce iute sari in apararea celor care batjocoresc tara asta. Dovada ca si tu esti unul dintre cei care urasc Romania. Dupa tine, orice tradator are voie sa batjocoreasca Romania si pe romani, dar nimeni nu are voie sa batjocoreasca pe tradator? Lucrurile insa, stau putin altfel.

Mihai la 09:14 se incadreaza la "Defaimarea Tarii si Natiunii" si pedeapsa este intre 6 luni si 3 ani.
Daca stai sa te gandesti putin, 09:50 jigneste o singura persoana, iasa Mihai jigneste o tara intreaga. Orice roman care nu este corupt il poate da in judecata pe Mihai pentru calomnie si defaimare.
eu
08.05.2022 09:20
Adevarul doare…iar amenintarile cresc!
Alin
08.05.2022 17:30
Cat de corupta e Romania se vede cu ochii liberi domnule -eu------ iar cuvinte porcoase puse pe commenturii dezvalue clasa de educatie civica a unora certati cu respectul fata de altii -- 30 de ani de demolare a tarii a culturii -----a civilizatiei iar tu vi si sustii pe uzurpatorii si vanzatorii -- numiti de -Mihai - corupti-- God bless you
mike
08.05.2022 23:29
mike - nu sustin nici uzurpatorii nici vanzatorii. Esti rau intentionat, sa spui asa ceva. Eu NU sustin insa minciuna, exagerarile rau voitoare si batjocorirea tarii.

De 30 de ani toata ura impotriva Romaniei si a romanilor s-a dezlantuit si s-a canalizat intr-o propaganda calomnioasa si denigratoare care a culminat cu aparitia celui mai nociv partid de hateri din Romania: USR-ul

A recunoaste, cu parere de rau, ca exista coruptie si in Romania, este una, a spune ca Romania este "o tara de corupti" este cu totul altceva.

Se vede ca esti rau intentionat si ca nu vrei sa faci aceasta diferenta. De altfel sunt convins ca ai inteles de prima data ce am spus. Faci parte din haterii si batjocoritorii Romaniei. Ce vezi tu cu "ochii liberi" daca iti este privirea impaienjenita de ura fata de Romania?
eu
09.05.2022 07:52
Draga -eu- Cum as putea eu sa urasc tara in care am vazut pentru prima data soarele?? urasc oamenii care si-au pierdut omenia -- au fost si inainte de rev --( comunistii aia care au pus oameni in puscarii oamorand la veselie pe nevinovati -- unul fiind si tatal meu -- ) sunt si astazi din pacate o multime -- din cauza lor tara a fost distrusa , civilizatia a ajuns un lux -- ( ma uit si vad -- de aici din departare in fiecare zi crime , fetite dispaute , cadavre arse , batai intre bruneti -- in fata politiei ma duce gandul ca politia e in cardasie cu ei -- harababura in tara -- deci daca cei de sus sunt corupti si poporul nu ia actiune inseamna ca le comvine si sunt ortaci la demolarea tarii -- ( ma intreb de ce poporul a votat -NU- la initiativa -- casatoria in constitutie -- barbat femeie-?????) Tara a ajuns sa se garboveasca la ANORMALII AIA din west-- noi nu mai avem -coloana vertebrala ?? Cum sa nu ma mir cand tara e mai bolnava ca cea mai slaba tara din Africa?? Iubesc tara dar urasc pe cei ce si-au vandut sufletul si batjocoresc neamul -- fara remuscari-- interesant criminalii traiesc bine iar patura de jos -- doar ei stiu cum o duc --- scumpete , sistemul medical in coma , ratele la imprumuturi -dobanzi babane , inselatorii la cumparat apartamente -- coruptie la cub ------ be Blessed man .
mike
10.05.2022 06:53
@ mike

Inteleg. Spui ca privesti de acolo, de departe. Daca departe inseamna America ar trebui sa stii cum sta treaba cu dezinformarile presei. Stii bine cat de marxiste au devenit programele democratilor.

Sa iti mai amintesc de cartierele de corturi cu homelesi, din marile orase si state conduse de democrati? Stii cum arata de vreo doi ani downtown LA? Stii cum pleaca oamenii din California? Ai auzit de "republica" BLM din Seatle? Mizeria de pe strazi din NY o cunosti? Stii ce se preda copiilor in scoli acolo? Ai auzit de CRT si de teoria de gen?

Daca ar fi sa ne luam doar dupa aceste exemple, ar insemna sa credem ca America este o tara de drogati si de homlesi, de depravati si de nenorociti. Totusi, nu indrazneste nimeni sa spuna asa ceva, sa generalizeze cu rea vointa. Bunul simt ne spune ca pe langa mizeria, depravarea si nenorocirile de acolo, sunt si lucruri bune, lucruri frumoase.

La fel este si in Romania. Trebuie sa vrei sa vezi ce este frumos. In loc sa injurati tara asta pentru relele "auzite" mai bine laudati-o pentru lucrurile bune.
eu
10.05.2022 08:53
@ mike

Si inca ceva. Spre informarea ta corecta, poporul nu a votat NU la referendumul pentru familie. A votat DA in proportie covarsitoare, peste 98 la suta din participanti. Si au fost vreo 5 milioane. Asa se instampla insa, clasa politica fiind in majoritate atee si satanica, au pus prag de peste 30 la suta ca participare si nu a fost intrunit acel prag. Asta dupa luni de propaganda asidua in majoritatea mass-mediei pentru neparticipare. Au fost slogane cu "referendumul lui Dragnea" si alte mizerii, pentru ca oamenii sa nu participe.
In rest, ce sa spun? Sa dea Domnul sa poti vedea adevarul, prin toata dezinformarea din presa. Numai bine!
eu
10.05.2022 08:54
10.05.2022 09:50
Mike, nationalist tampit. "Defaimarea natiunii-...", scumpule, "natiuna" s-a defaimat singura prin comportamentul unora/multora, atat in strainatate cat si in tara.
Lacomax
12.05.2022 22:56
Si cu prenumele "Merisor" ce sa mai vorbim Numele este program.
Lacomax
12.05.2022 22:59
Esti de acord cu mine -- la problema dafaimarii Romaniei -----dar ma faci -tampit -- deci, suntem in aceiasi clasa-- ce note la tampenie avem numai dirigintele stie--- dar...........cuvintele jignitoare afla ca ne scade nota la purtare.----- numai bine, ortace!!!
mike
14.05.2022 02:44
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA