Tribuna
PNL
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență, la secția Hematologie
Laura BUCIU
2125 vizualizari
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență, la secția Hematologie

A fost depistat un nou focar de COVID-19, marți, într-o secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Este vorba de 10 pacienți și patru cadre medicale de la Hematologie care au fost confirmați cu SARS-CoV-2.

„În urma datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secției de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecție care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmați pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienți pozitivi. Restul pacienți pozitivi au făcut parte din contacții primilor 5 pacienți pozitivi”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

La Hematologie s-a efectuat o dezinfecție terminală, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale și s-a pus în aplicare și pentru personalul secției, procedurile planului de prevenirea a infecțiilor COVID-19 din SCJU Sibiu și purtarea EPP complet în toate spațiile în care se află pacienți non Covid. (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuși și halat de supra protecție).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia