Tribuna
European Best Destinations
Florin Zamfirescu a discutat cu sibienii despre teatru, politică și literatură, la BJ ASTRA
Liuba STARII
1124 vizualizari
Florin Zamfirescu a discutat cu sibienii despre teatru, politică și literatură, la BJ ASTRA
Actorul Florin Zamfirescu a participat vineri, 12 iulie, la o întâlnire cu publicul sibian, desfășurată în cadrul programului ”ASTRA Adolescent”.

”ASTRA Adolescent” este un program educaţional destinat adolescenţilor, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani, care doresc să se reunească într-un cadru informal alternativ pentru a interacţiona cu specialişti din domenii care vizează ştiinţele sociale, medicina, sănătatea, educaţia civică, psihologia, literatura. Toate întâlnirile au câte un invitat şi un moderator din partea bibliotecii sau a grupului de adolescenţi care doresc să se implice activ în organizarea atelierelor.

 

Programul a debutat vineri, 12 iulie, la Sala Festivă a BJ ASTRA , cu o convorbire între Florin Zamfirescu și publicul sibian. Actorul și regizorul a răspuns la toate curiozitățile sibienilor și a abordat o gamă largă de subiecte, precum arta, teatrul, viața politică și socială, diferențe între conducători și misiunea acestora. Zamfirescu a menționat că ”libertatea absolută este dezastruoasă” și ”trebuie să fim direcționați de cineva”, dar este ”important să fim direcționați corect”. De asemenea, actorul a povestit despre schimbările în lumea teatrului, pe care le-a observat după Revoluție: ”Am început să facem artă pentru artă”. Tot în cadrul evenimentului, Zamfirescu a atras atenția adolescenților asupra importanței lecturii: ”Am citit diferite cărți, am saci cu volume. Trebuie să-mi împrospătez biblioteca. (...)Am început să citesc din curiozitate și 'Mein Kampf'”.

Florin Zamfirescu a avut numeroase roluri în piese de teatru și a jucat în 30 de filme românești regizate de Dan Pița, Mircea Veroiu, Alexa Visarion, Lucian Pintilie, Nicolae Corjos, Mircea Moldovan și Mircea Daneliuc. De asemenea, este cunoscut din serialul de televiziune “Lumini și umbre”, regizat de Andrei Blaier și Mihail Constantinescu, a interpretat roluri în numoerase scenarii de radio și televiziune.Printre rolurile din filme se numără Țugurlan din “Moromeții 2”, Gigi Dumbravă din “Inimă de țigan”, Dr. Ardelean din “Moartea domnului Lăzărescu”, Take Criveanu din “Orient Express”.

”În zilele noastre, biblioteca publică a devenit din ce în ce mai mult un loc al întâlnirilor, un spaţiu de reflecţie asupra provocărilor lumii contemporane. Suntem înconjuraţi de tehnologie, asaltaţi de informaţie, iar viaţa noastră cotidiană este influenţată din ce în ce mai mult de reţelele de socializare. În această vară, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu dedică adolescenţilor un program estival de petrecere a timpului liber în afara mediilor de comunicare în masă. Vom organiza întâlniri cu oameni care lucrează în domeniul educaţiei şi culturii, iar temele propuse pentru dezbatere sunt legate de viaţa cotidiană a adolescenţilor. În egală măsură, ne propunem să implicăm tinerii interesaţi în organizarea acestor evenimente care vor avea loc în lunile iulie şi august ale anului în curs”, a spus Mihaela Dobrescu, coordonatorul proiectului ASTRA Adolescent.

 

comentarii
1 comentarii

Va recomand filmul Secretul fericirii cu Vlad Zamfirescu...
13.07.2019 22:16
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia