Tribuna
Florin Cîțu a câștigat șefia PNL. Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și ruperea de Klaus Iohannis
Laura BUCIU
2334 vizualizari
Florin Cîțu a câștigat șefia PNL. Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și ruperea de Klaus Iohannis
© digi24.ro

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut peste 60% din sufragii.

4.848 de voturi au fost valabile. Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. Alte 72 de voturi au fost anulate.

 

Ludovic Orban a anunțat demisia

 

Ludovic Orban a anunțat, după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL, că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Mulțumec celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte PNL. De-a lungul carierei mele de 31 de ani apărat valorile liberale și am acționat pentru a pune în practică un ideal al politicilor ideale. Voi rămâne consecvent. Îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică petru apărarea democrației, valorilor liberale și voi continua să acționez așa cum am făcut și până acum. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.

El a ținut să precizeze și că parteneriatul cu Klaus Iohannis nu mai există.

„Vreau să vă mai spun un lucru - din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu va mai fi niciun parteneriat”, a mai spus Ludovic Orban.

 

comentarii
7 comentarii

Suntem in plina pandemie si atitea probleme de rezolvat in Romania lui Ludovic ii arde de jocuri politice. Pacat, am crezut altfel despre dinsul, Romania are nevoie de stabilitate in momentul de fata, certuri aiurea. La fel cu USR, pierdere de timp lupta pentru ciolan continua:(
jocuri politice
26.09.2021 04:38
Securistii au reusit sa omoare si ultimul partid istoric. Acum singura solutie in acest stat securist este sa plecam din aceata tara de nimic.
Vivi Dragan
26.09.2021 08:31
Cu cine a facut Klaus Iohannis "parteneriat"? Cu Orban persoana fizica sau cu Partidul Liberal? Dupa cate prosii a spus in campania electorala, asta mai lipsea!
Cititescu
26.09.2021 09:53
Cum striga Orban: "Cine tace si face?Cine este generalul?" Acum generalul i-a dat papucii! Iubesc tradarea, urasc tradatorii!
26.09.2021 11:15
Intrebare pentru domnul Presedinte:ce argumente morale,intelectuale ori de alta natura v-au facut sa susțineri asemenea ipochimen?Consider că Dvs. sunteti autorul moral al acestei catastrofe.Rusine!
Toma
26.09.2021 15:37
PNL-ul dupa 1989 a fost fondat de fostii turnatori Campeanu,Ionescu Quintus asa ca nu e surprizator ca oameni ca Rares Bogdan reprezinta noul PNL(nu mai vorbesc de Boc,Turcan...oamenii lui Basescu).Cand PNT_CD a fost ingropat de Ciorbea si Constantinescu a disparut o mare speranta.Dar nu trebuie sa disperam, partidele se reformeaza in ani si speranta trebuie sa nu moara.La noi ce este mai grav, ca cei care fac politica vor sa se imbogateasca rapid si doar o mica parte se gandesc la interesul general.Faptul ca Romania este in UE este o mare sansa pentru omul de rand si devine atractiva ca tara.Romania este o tara in care se traieste bine in lume daca ai initiativa,inteligenta si dorinta de a porni o afacere.
Lui Vivi Dragan
26.09.2021 18:57
PNL nu are nimic istoric in el. Nu este nici national si nici liberal nu este. A ajuns PROGRESIST la fel ca marxistii de la USR.
26.09.2021 20:34
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia