Tribuna
FITS anunță programul spectacolelor și pune în vânzare biletele pentru 2022! Peste 500 de evenimente, programate în 70 de spații de joc! Constantin Chiriac: "Vă așteptăm cum așteptăm soarele, cum așteptăm bucuria și cum așteptăm ca zâmbetul să înflorească pe fețele voastre"
FITS anunță programul spectacolelor și pune în vânzare biletele pentru 2022! Peste 500 de evenimente, programate în 70 de spații de joc! Constantin Chiriac:
© arhivă

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță publicarea programului și punerea în vânzare a biletelor pentru cea de a 29-a ediție, care va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie.


Începând de marți, 10 mai, iubitorii artelor spectacolului pot achiziționa 30.000 de bilete pentru 116 reprezentații fizice, dar și bilete pentru 37 de spectacole ce pot fi vizionate online, cu prețuri cuprinse între 30 și 150 de lei. De asemenea, tot începând de astăzi, pe site-ul FITS – www.sibfest.ro – se regăsesc informații pentru alte peste 170 de spectacole cu acces liber.

În acest an, la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în cele 70 de spații de joc, iar tema propusă de organizatori pentru această ediție este FRUMUSEȚE.


„În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume.
Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

 

Peste 500 de spectacole, susținute de cei mai buni actori
 

Artiștii excepționali care se alătură constelației de pe Aleea Celebrităților la a 29-a ediție a Festivalului sunt: Ion Caramitru, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz.

De asemenea, ne bucurăm să putem anunța că, în acest an, cei care optează pentru spectacole online (atât în direct, cât și înregistrate) se pot bucura și de abonamentele în valoare de 400 de lei dedicate acestei secțiuni. În plus, vor avea la dispoziție un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar și un număr de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.


„Faptul că într-un an atât de greu, după doi ani de pandemie și în plin război, putem să facem acest miracol, este, probabil, cel mai clar semn că frumusețea există și este rațiunea omului de a fi pe pământ. Este, de asemenea, un semn că împreună putem să ne dăruim bucuria de a ne îmbrățișa, de a ne privi în ochi, de a râde, de a ne aminti cu nostalgie de cei care au plecat și tot împreună să împărtășim încrederea că ființa umană va dăinui peste toate aceste încercări și că, grație frumosului și energiei noastre creatoare, putem să ducem miracolul mai departe.  Vă așteptăm cum așteptăm soarele, cum așteptăm bucuria, cum așteptăm ploaia, atunci când e nevoie de ea, și cum așteptăm ca zâmbetul să înflorească pe fețele voastre. Vă așteptăm la Sibiu!”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.


Între 24 iunie și 3 iulie, FITS vă propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferințe și concerte, evenimente speciale și întâlniri memorabile, exuberanță nesfârșită, dar și prilejuri pentru introspecție.

#găseșteFRUMUSEȚE este provocarea noastră din acest an și ea debutează, azi, pe www.sibfest.ro, odată cu publicarea programului FITS!


 

comentarii
5 comentarii

Va asteptam sa va goliti buzunarele va iubim dar nu pe voi, ci leoaicele si leii din jepurile voastre
10.05.2022 22:48
Stați liniștit, oamenii normali râd de voi și de producțiile voastre de doi bani fără să aștepte mizeria de festival.
Un spectator
11.05.2022 12:35
Am intrat pe site... unde sunt cele 500 de evenimente, ca nu sunt nici macar 100 in program? Nici tarile nu ies la numar.
Lili
11.05.2022 12:43
Constantine, Constantine,
Mă mir și mă uit la tine,
Ziua, noaptea prin pădure,
Plin de rouă ca un câine,
Și, dacă mă uit mai bine,
Constantine, Constantine,
Neagră-i cămașa pe tine.
Ziua, noaptea prin pădure,
Plin de rouă ca un câine,
Și, dacă mă uit mai bine,
Constantine, Constantine,
Neagră-i cămașa pe tine.
Guvernatorul Transilvaniei
11.05.2022 15:59
LILI-- 500 in program E MOTIVATIA PRIMARIEI de a arunca banii contribuabililor aiurea -- adica la clientela politca --
13.05.2022 07:51
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA