FITS 2024
Tribuna
Firul evenimentului din noaptea în care Adrian Kreiner a fost bătut cu sălbăticie și supus torturii în propria casă
Firul evenimentului din noaptea în care Adrian Kreiner a fost bătut cu sălbăticie și supus torturii în propria casă
© Razvan NEGRU/Arhiva

Chestorul de poliție Tiberiu Iulian Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu a făcut primele declarații în cazul crimei de pe strada Moldoveanu, după ce toți cei care au participat la violențe au fost identificați.

 

Redăm firul evenimentelor:

 

În data de 4 noiembrie 2023, cei 5 suspecți (4 bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul  Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un  autoturism  a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul orei 17.30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde  suspecta închiriase un apartament pentru 3 nopți. După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 5 noiembrie 2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 6 noiembrie 2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare.

În dimineața zilei de 6 noiembrie 2023, în jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au păstruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă. După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au păstruns în garajul victimei, în jurul orei 02.38 minute. Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

 

Adrian Kreiner, supus torturii

 

În locuință, victima, Adrian Kreiner, a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care  este lăsată  la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care  șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima  să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.  La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. 

 

Au fost surprinși de fiica lui Kreiner

 

În timpul activității infracționale, suspecții  au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței, doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii.

După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori,  întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor.  Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

În data de 6 noiembrie 2023, orele 03:01, IPJ Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței.

La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei,  suspecții s-au întors în data de 6 noiembrie, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 7.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare,  suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu. 

În seara zilei de 7 noiembrie 2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României.

 

Cercetarea în cifre

 

În ancheta desfășurată la Sibiu, polițiștii au beneficiat de  coordonarea și sprijinul conducerii și specialiștilor din cadrul Poliției Române, Direcției de Investigații Criminale și de suportul structurilor de specialitate din Ministerul Afacerilor Interne, inspectoratelor de poliție județene Timiș, Hunedoara, Brașov, Dolj, Tulcea, Galați, Brăila și Vâlcea, Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Șeful IPJ Sibiu spune că polițiștii s-au confruntat cu un eveniment deosebit de grav, însă după multe ore de muncă depusă de o echipă complexă formată din peste 30 de polițiști de investigații criminale, la care se adaugă polițiștii criminaliști și cei din structurile de analiza informațiilor și operațiuni speciale, activitățile specifice desfășurate au condus la rezultatul așteptat, și anume la identificarea persoanelor suspectate de săvârșirea faptei.

În cadrul cercetărilor au fost vizionate imagini din peste 100 de locații ce acoperă aprox. 10 km2 din suprafața municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr, au fost ridicate imagini din 67 de locații ce însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă, au fost ridicate sute de urme de către specialiștii criminaliști în vederea prelucrării și exploatării acestora.

 

comentarii
8 comentarii

Felicitari IPJ
s
16.11.2023 22:40
Nu se leaga multe detalii... Ce a facut concubina in cele 45 minute? Cine si de ce l-a batut? Cine l-a sufocat?
sb
16.11.2023 22:51
Uitandu-ma la casa lui, pot spune ca era o chestiune de timp pana sa se intampla ceva foarte rau. Din punct de vedere energetic, casa aia e un dezastru. E cel mai rau lucru posibil sa iti construiesti usa de la intrare in linie dreapta cu poarta de la strada. Cel mai bine era sa fie mai ferita, intr-o parte. Teribil. Sarmanul om, sa se odihneasca in pace.
Stefi
17.11.2023 10:16
Ce talentati sunt politisti! Pot scrie romane, nu alta! Nimic nu se leaga in povestea lor!
1. De ce ar veni de la Timisoara sa talhareasca la Sibiu si sa bata un om pana le spune unde sunt banii?! Pentru asa o treaba proasta puteau ramane si la Timisoara, si acolo sunt oameni bogati.
2. Ce rost a avut plimbarea prin mall, cand stiau ca acolo sunt camere peste tot, doar sunt oameni umblati.
4. Daca stiau despre ce e vorba de ce au pandit 2 zile casa? Si de ce n-au intrat cand era plecat? Sunt metode la indemana sa spargi un seif si sa iei continutul.
3. Daca au venit la pont, de ce n-au stiut ce au de furat? De ce l-au batut sa spuna unde sunt banii si de ce au plecat cu mana aproape goala?
4. Daca au retinut un suspect, de ce l-au eliberat apoi din lipsa de probe? Pe baza caror probe l-au retinut?
5. Povestea asta n-are a face cu jaful. Puteau face rost de bani mult mai usor, cu mai putina osteneala si fara crima...
17.11.2023 17:20
Daca esti atent , mai mult de 50% dintre case au intrarea in casa pe linie cu poarta... Lasa feng-shuiul altora...
@stefi
17.11.2023 17:22
Poate fi batut cineva cu blandete sau cu grija? A... Securitatea stia sa bata sa nu ramana urme... Nu e cazul aici.
18.11.2023 08:41
EU NU AS EXCLUDE DE PE LIPSA SUSPECTILOR NICI AMANTA!
ANDREI
18.11.2023 20:25
Pentru a nu stiu cata oara articole "fara autor" in Tribuna! Si, in defenitiv, de ce trebuie sa stim in amanunt "firul evenimentelor"?! Cu ce ne ajuta? Sau, din pacate, avem de-a face cu inclinatii bolnavicioase in raport cu cunoasterea!?
Corny
20.11.2023 10:30
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica