Tribuna
PNL
Firma sibiană Total NSA eficientizează energetic clădirea Colegiului „O. Goga”
Firma sibiană Total NSA eficientizează energetic clădirea Colegiului „O. Goga”

Clădirea Colegiului Național „Octavian Goga” va fi eficientizată energetic. Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna martie, iar până atunci se va stabili împreună cu conducerea școlii un grafic de lucrări astfel încât acestea să afecteze într-o cât mai mică măsură orele de curs. Termenul pentru execuția și finalizarea lucrărilor prevăzute în contract este de 10 luni de la emiterea ordinului

„Am semnat încă un contract de lucrări pentru eficientizarea energetică a unei clădiri de învățământ, cea a Colegiului Național Octavian Goga. Investiția în valoare de 14,13 milioane de lei va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, în valoare de 12,48 milioane de lei, restul de 1,65 milioane de lei fiind contribuția Primăriei Sibiu. Prin lucrările de creștere a eficienței energetice, practic întreaga clădire va fi modernizată, spațiile urmând să fie împrospătate, să devină mai funcționale și mai confortabile” spune Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

„Contractul de lucrări în vederea îmbunătățirii eficienței energetice a Colegiului O. Goga a fost semnat cu Total NSA AG Construct SRL și include următoarele lucrări ample:

Se va amenaja un sistem de producere sustenabilă a energiei prin intermediul a 136 de panouri fotovoltaice. În același scop, corpurile de iluminat vechi vor fi înlocuite cu aproximativ 630 de corpuri cu tehnologie LED, se va reabilita instalația de producere și distribuire a energiei termice, urmând să se monteze o pompă aer-apă, care va produce energie atât pentru încălzire, cât și pentru apă caldă. Spațiile vor fi dotate cu radiatoare noi și ventiloconvectoare, fațadele și soclul vor fi termoizolate, iar peste ultimul planșeu, în pod, și pe placa peste subsol se va pune, de asemenea, izolație, tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu una eficientă termic, din aluminiu, întreaga clădire va deveni mai sigură în caz de incendiu, inclusiv prin înlocuirea unor uși, dar și prin instalarea unui sistem nou de detecție și alarmare la incendiu, învelitoarea din țiglă ceramică va fi înlocuită în întregime, împreună cu jgheaburile și burlanele, copertinele de acces dinspre curte și rampa pentru persoane cu dizabilități vor fi modernizate, iar pe zonele cu vitraje mari de la intrarea pentru profesori, se vor monta protecții solare” transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.   

 


comentarii
2 comentarii

Daca nu ei,cine?
Till Eulenspiegel
06.02.2024 16:26
Normal e de mirare ca doar duamna de la cj sta la ei in chirie
Astia nu mai au rusine frate
Niste neterminati ciobani neprofesionisti din cap in coada
Huooo
Ciuma galbena cu ciuma rosie
Dna sa vins sa va ia
Abonatii cj
07.02.2024 07:31
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica