Tribuna
Finanțare de 8,7 milioane de lei pentru dotarea Spitalului CF Sibiu, care este suport-COVID
Laura BUCIU
1184 vizualizari
Finanțare de 8,7 milioane de lei pentru dotarea Spitalului CF Sibiu, care este suport-COVID

Spitalul General Căi Ferate Sibiu beneficiază, de miercuri, de un proiect în valoare de 8,7 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea cu aparatură și dispozitive medicale de specialitate, spitalul fiind suport-COVID.

Semnarea contractului de finanțare s-a făcut, miercuri, la Sibiu, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Finanțarea de 8,7 milioane de lei are ca principal scop consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID -19.

„Spitalul General Căi Ferate Sibiu este beneficiarul unui proiect în valoare de peste 8,7 milioane de lei. Prin prezentul proiect se urmărește dotarea corespunzătoare a Spitalului General Căi Ferate Sibiu cu aparatură si dispozitive medicale de specialitate. Astfel, prin dotarea cu echipamente medicale (aparatură) și echipamente de protecție care vor fi utilizate în mod direct atât pentru prevenirea infectării cât și în tratarea infectării cu COVID-19, se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților”, a transmis Prefectura Sibiu.

 

Ce s-a cumpărat cu banii

 

Cu această sumă se vor cumpăra echipamente medicale și materiale de protecție (măști, halate, combinezoane, lenjerie de pat de unica folosința) și dezinfectanți.

Aparatura constă în Ecograf Doppler staționar - 2 buc., Aparat de anestezie - 1 buc., Sistem de monitorizare funcții vitale cu 16 monitoare - 1 buc., Turn de laparoscopie – 1 buc., Sistem de lămpi scialitice – 1 buc., Masă chirurgicală electromecanică complex - 1 buc., Analizor gaze în sânge - 1 buc., Analizor de hematologie - 1 buc., Analizor markeri cardiac - 1 buc., Analizor urini - 1 buc., Aparat nebulizare aeromicrofloră - 4 buc., Aparat EKG - 5 buc., Aparat Fibroscan - 5 buc., Paturi electrice de spital cu saltea și noptieră - 24 buc., Mașină profesională de spălat rufe - 2 buc., Elevator urcare/coborâre scări - 1 buc., Concentrator oxigen portabil cu acumulatori - 5 buc., Concentrator oxigen portabil - 5 buc., Dispozitiv de ridicare și transfer pacienți - 1 buc., Lămpi bactericide 2x55W cu scut de protecție - 40 buc., Pulsoximetru portabil - 5 buc., Fotoliu rulant - 4 buc., Termometru cu infraroșu, non-contact - 20 buc., Glucometru - 10 buc., Tensiometru electronic de braț - 10 buc.

Acesta este cel de-al șaselea astfel de proiect care ajunge să fie contractat la nivelul județului Sibiu, fiind precedat de: Spitalul de Pediatrie (21,3 mil. lei), Spitalul pe Pneumoftiziologie (7,6 mil. lei), Spitalul Județean (35,8 mil. lei), Spitalul de Psihiatrie (2,5 mil. lei) și Direcția de Asistență Socială (442.000 lei).

 

 

comentarii
13 comentarii

Iar dna Turcan? Ne-am saturat s-o vedem zi de zi. Cine i-o fi deschis dnei calea spre politichie?!
25.11.2020 15:46
Ce-o fi deschis pentru a intra în politichie?
25.11.2020 15:55
Minunat! Sa cumpere rapid echipamentele si sa le pună la treabă
Eu
25.11.2020 20:40
Nu stii? A trecut prin multe paturi ptr functii-declaratie Orban prim ministrul Romaniei!!!!
@15.46
26.11.2020 07:40
pe scurt: ce a facut psd pentru Sibiu in 30 ani ?
A LUAT BANII NOSTRII SI I-A BAGAT IN BUZUNARELE PROPRII !!!
A PROMOVAT HOTIA SI INCOMPETENTA SI CORUPTIA !!!
A impiedicat contruirea spitalului judetean si a mutarii tribunalului !
A impiedicat cu orice mijloace construirea autostrazii Sibiu-Pitesti !
A ruinat sistemul sanitar si invatamantul !
...
lista nu se mai termina

Orice suma care vine de la bugetul central PENTRU SIBIU e binevenita indiferent de unde !
Dar daca psd nu poate fura isi pune postacii sa comenteze si sa injure ca atat stie partidul hotilor si coruptilor.
Iar despre moralitate sa comenteze altii nu cei din psd, romani adevarati crestini ortodoxi cu n-spe sotii sau amante de varsta copiilor lor, care isi parasesc sotia insarcinata pentru una cu bani si relatii si care lovesc si injura femeile !
rezumat
26.11.2020 08:27
PSD te-a facut cetățean al capitalei culturale Sibiu si daca pui caseta cu realitatea obiectivă o sa afli ca nu e asa. Verifica mai bine si ai sa vezi ca daca nu era PSD acum o duceam cu mult mai rău, verifica datele cu guvernele si situatia economica pe ani, tot ce a construit PSD a distrus PNL.
E bine sa te uiti peste gard la vecinul si sa numeri buruienile, dar la tine in ograda nu te uiți ?
26.11.2020 09:21
Raluca Turcan nu are pregatire, daca ar fii o dezbatere televizata intre ea si Lia Olguta Vasilescu sau Gabriela Firea pe orice fel de temă, doamnele din PSD sterg cu Raluca pe jos. Doamnele din PSD chiar au pregatire politica și au experienta in domeniu.
Eu as fii mai rezervat in afirmații nefondate care nu au nici o bază solidă sau macar realã si țin de o propagandă iresponsabilă. In PSD sunt profesioniști cu o pregatire net superioară a tot ce inseamna PNL si politică si asta e o realitate nu propagandă.
26.11.2020 09:31
De ce dupã un an de zile guvernul PNL nu are nici o directie si nici o realizare in afară de o crestere uriasa a datoriei externe, de ce guvernul PNL nu isi asumă guvernarea cu un plan real care sa scoată țara din criza ? In afară de faptul ca au tăiat panglici la proiecte PSD si ne-au îndatorat bine, nu au nici o directie nici un plan pentru ţarã, păi sã facã politică nu chermeze focuri de artificii si taieri de panglici. Nu au făcut absolut nimic 1 an de zile ce te face să crezi ca vor face ceva mai departe ?
26.11.2020 09:48
ASISTATUL PNL! PNL SIBIU E PLIN DE HOTI!!!!
Ce a facut pnl intr-un an de cand e la guvernare? A FURAT!!!!
La sb la spitalul judetean a intrat DNA pe fir ! directoarea a fost pusa ilegal de cimpean, din pix, concursul fiind facut cu NERESPECTAREA LEGII!!!
Noul viceprimar PNL e anchetat de dna ptr FRAUDA CU FONDURI EUROPENE pe vremea cand era la inspectoratul scolar!
ASISTATULE, PNL E PLIN DE HOTI!!!!!!
@ rezumat
26.11.2020 10:22
Las-o jos ca macane, PSD in sus PSD in jos. Atata stiu unii.Ce naiba a facut PNJ-ul ptr.oameni, NIMIC.Si plus ca s-au perindat pe rand la guvernare.nu ca PSD ar fii neprihanit, dar PNL nu-i cu nimic mai bun. De la un om care nu face politica.
@rezumat
26.11.2020 10:57
Dupã guvernul meu și parlamentul meu ce urmează ? Realitatea mea ?
Sa fim serioși o democrație constituțională nu funcționează fără opoziție !!!
Am muri zdrobiți sub doctrina liberalismului de plictiseală.
26.11.2020 11:17
saracutul postac de la psd face spume pe aici de frustrare !
mda, pnl are hotii lui ca si psd.

DAR la psd hotii mai sunt si analfabeti si nesimtiti !
ceea ce se vede si la papagalul care posteaza aici citatele venite de la departamentul agitprop al psd.

asa ca la alegeri cu siguranta nu psd si nici pnl.
iar in Sibiu vor face plopii pere cand va lua psd peste 10-15% !
iar s-a activat postacul psd
26.11.2020 13:28
Cind o sa loveasca criza generata de PNL si lipsa lor de orice fel de plan, ei de 1 an trag de timp, o sa iti doresti sa fii votat PSD si cu degetele de la picioare, revino pe pamint .
26.11.2020 13:49
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia