Tribuna
Sevis
Final la ediţia a XVII-a a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă. Urmează ediţia "de majorat"
Dumitru CHISELIŢĂ
3081 vizualizari
Final la ediţia a XVII-a a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă. Urmează ediţia
Duminică a fost ziua care a marcat finalul unei noi ediţii a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă, eveniment unic în viaţa culturală a Sibiului şi a României.

Organizat de Asociaţia Scrip­ tus, cu sprijinul Mitro­ poliei Ardealului, Episcopiei Tulcii, Bibliotecii Judeţene ASTRA şi co-finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă a reunit, la Biblioteca Judeţeană ASTRA (Corpul B), de mai mulţi ani gazdă "tradiţională" a acestui eveniment, nu mai puţin de 19 edituri de profil din Sibiu şi din ţară, care au adus publicului sibian şi nu numai o bogată ofertă de car­ te cu tematică atât religioasă, cât şi istorică, socială, psi­ hologică şi politică. Eveni­ men­ tul nu a dus lipsă de vizitatori, indiferent de oră sau perioadă a zilei, locul fiind plin de cei interesaţi în cuvântul scris şi valoarea spirituală a credinţei.
Pe parcursul celor patru zile de târg, au avut loc peste 24 de evenimente editoriale sau de altă factură, ca lansări de carte şi revistă, prezentări de editură, con­ ferinţe, expoziţii sau recitaluri corale, fiind lansate sau prezentate publicului nu mai puţin de 42 volume.
La ediţia din acest an a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă au parti­ cipat editurile "Lumea Cre­ dinţei", "Familia Ortodoxă", "Evdokimos", Eikon, "Chris­ tiana", "Bizantina", "Sophia", "Meteor Press" şi Societatea de difuzare "Supergraph", toate din Bucureşti, editurile sibiene "Andreiana" a Arhie­ piscopiei Sibiului, "Deisis", "Agnos", "Oastea Domnului" şi Centrul de Cercetare Ecu­ menică, editurile "Egu­ me­ niţa" din Galaţi, "Agaton" din Făgăraş, "Doxologia" a Mitro­ poliei Moldovei şi Bucovinei din laşi, "Bunavestire" din Bacău, "Renaşterea" a Arhiepiscopiei Clujului din Cluj-Napoca.
Anul viitor, va fi ediţia a XVIII-a a Târgului, una, aşa cum s-a spus de multe ori, "de majorat".
Asociaţia "Scriptus" din Sibiu a luat fiinţă la 27 iulie 2001, la iniţiativa unui grup de tineri studenţi ai Univer­ sităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, din dorinţa de a întări efortul depus de celelalte organizaţii de tineret sibiene privind atragerea tinerilor spre cultura românească, tradiţie şi ajutorarea celor aflaţi în suferinţe. Prin inter­ mediul preşedintelui aso­ ciaţiei, Lucian Coca, iniţia­ torul şi coordonatorul Târ­ gului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă. Asocia­ ţia Scriptus organi­ zează, din 2001, acest eve­ niment care este, deocam­ dată, unica manifestare de acest gen din România.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia