Tribuna
Final de iulie cu vreme de final de iulie. Adică va fi cald, desigur
Dumitru CHISELIŢĂ
1393 vizualizari
Final de iulie cu vreme de final de iulie. Adică va fi cald, desigur
© Razvan NEGRU
Când ploua non-stop prin primăvară aveam impresia că anul acesta vara va fi anulată, spre bucuria sectei lui "staţi acasă". Nici chiar eu nu credeam că voi simţi pe piele (dis)confortul unei temperaturi sănătoase de 40-şi de grade la soare (bine, la umbră era mai puţin, dar ia găseşte tu umbră la amiază în Hipodrom) şi uite că a fost şi asta. Ei bine, după o pauză binemeritată ce ceva ploi şi răcoare, căldura se întoarce. Adică va fi cald: 30 şi ceva de grade. Nu vă speriaţi şi nu vă luaţi după piţi-ştiri, acum 10 ani şi mai bine pe vremea asta erau peste 40 la umbră şi uite că lumea nu a pierit de căldură. Iar de plouat va ploua. La munte.

Luni, vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil cu unele înnorări temporare după-amiaza și seara când izolat în zona de munte vor fi condiții de averse slabe de ploaie și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări izolate în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra
între 31 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 19 grade. După-amiaza pe arii restrânse indicele temperatura umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Marţi, vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane unde pe arii restrânse se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 35 de grade, iar cele minime între 16 și 21 de grade. Local, după-amiaza, indicele temperatura umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Miercuri, vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânse caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil spre senin noaptea, cu unele înnorări temporare după-amiaza când izolat în zonele montane se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate la
munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade. Local după-amiaza, indicele temperatura umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Joi, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi foarte accentuat. Cerul va fi variabil spre senin noaptea, cu unele înnorări temporare după-amiaza la munte unde izolat vor fi condiții de averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade. Pe arii extinse, după-amiaza, indicele temperatura umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În weekend, în prima parte a intervalului, vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza, apoi spre sfârșitul intervalului va deveni instabilă și se vor semnala averse de ploaie, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Halada Szilard, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
1 comentarii

nu stiu de ce ne tot miram ca ploua primavara si in iunie. daca va uitati pe statistici, iunie e luna cu cele mai multe precipitatii (ca si cantitate) in Romania. acuma daca cativa ani in anii 90 a fost mai diferit, aia nu inseamna ca ala e standardul.
28.07.2021 22:56
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia