Tribuna
Final de iulie "2 în 1": de la ploaie la căldură
Final de iulie
Săptămâna de sfârşit de iulie ce începe, va fi, meteorologic vorbind, o trecere de la vreme caldă şi ploioasă la vreme caldă şi... caldă. Dacă în prima perioadă va fi cald, dar cu averse, descărcări electrice şi vânt, în unele zice chiar cu temperaturi mai mici decât normalul, de miercuri vom avea din nou vară caldă, chiar toridă (dar fără caniculă) spre weekend. Maximele vor fi de la 23 la 30 de grade, iar ninimele între 13 şi 17 grade.

Luni, vremea va fi caldă și în general instabilă din a doua parte a zilei. Cerul va fi iniţial variabil, apoi, începând cu orele amiezii, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii relativ extinse, mai ales în zona montană, se vor semnala averse de ploaie ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate, de 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp, mai ales în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale după-amiaza și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor marca o scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros. Local, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales în timpul averselor. Izolat, mai ales în zona de munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 25 grade, iar cele minime între 13 și 15 grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil și cu totul izolat după-amiaza, mai ales în zona de munte, se vor mai semnala averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 grade, iar cele minime între 11 și 14 grade.

Joi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare la munte, unde izolat se vor mai semnala averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 grade, iar cele minime între 12 și 15 grade.

În weekend, vremea va fi călduroasă. Izolat la munte, în cursul după-amiezelor sunt condiții de averse slabe de ploaie, însoțite de decărcări electrice.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Nicolae Rusan şi Udo Reckerth, de la CMR Transilvania Sud Sibiu. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia