Tribuna
PNL
Filtre pentru curățarea aerului în zona verde de pe bulevardul Corneliu Coposu
Sorana MAIER
1013 vizualizari
Filtre pentru curățarea aerului în zona verde de pe bulevardul Corneliu Coposu

Primăria Sibiu va instala în premieră în municipiu filtre speciale pentru curățarea aerului, după ce un sibian a propus, în cadrul programului de bugetare participativă 2019, un proiect care prevedea instalarea unor filtre de aer în zonele intens circulate ale orașului pentru a curăța aerul. Primăria Sibiu implementează acest proiect și urmează să instaleze într-un proiect pilot șase astfel de dispozitive pe bulevardul Corneliu Coposu.

Direcția Tehnică a căutat cea mai bună soluție ce poate fi adaptată și poate funcționa în Sibiu. Biofiltrele propuse nu se potriveau din punct de vedere al climei, dar s-a identificat un dispozitiv similar, potrivit Primăriei Sibiu.

„Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăța aerul prin absorbția unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraș, creând astfel o perdea de protecție pentru parcul dintre str. Gimnasticii și bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenționăm să extindem această soluție și în alte zone”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Filtrele achiziționate au formă cilindrică și vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la rețeaua de electricitate. Acestea vor atrage și vor reține prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătății. Filtrele sunt ușor de întreținut și sunt confecționate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficiența acestor filtre, împreună cu acestea au fost achiziționate și două stații de măsurare a calității aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăță.   

 

comentarii
1 comentarii

Voi sunteți normali?!?!
Filtre de curățare a aerului....
Aceasta afacere va este împinsă pe gît de aceia pe care tot voi ia-ți ales la conducerea orașului... Incredibil ce bani se învârt în orașul Sibiu.
Era un proverb : " nu e prost cine cere , e prost cine plătește !" . Din impozitele plătite de cei care muncesc cinstit, oportuniștii fac bani bagindu- vă pe gît tot felul de minciuni cum că e " ecologic", " biologic" sau " verde". Ținta acelor care va mint cu astfel de " produse nuverzi" e una singură! Să facă BANI ! Atîta tot. Mulți vad puțin pricep.
Votați cu încredere. Se schimbă doar numele partidului și vin noi " flămînzi"
Un om bun
21.10.2020 02:41
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia