Tribuna
Filmul "Srbenka", proiectat la Astra Film Cinema
Filmul
Filmul de săptămâna aceasta de la Astra Film Cinema spune povestea unui spectacol controversat de teatru care încearcă să vindece ura și dorinţa răzbunării din societatea croată. Premiat pentru Cea mai bună regie în Competiția Europa Centrală și de Est la Astra Film Festival 2018, documentarul "Srbenka/Sârboaica" va fi proiectat joi, de la ora 19.


În conflictul sârbo-croat, o fetiță de 12 ani cu origini sârbești este ucisă la Zagreb. O generație mai târziu, copiii sârbi încă sunt priviți drept inamici în școlile croate. Punerea în scenă a poveștii adolescentei ucise trezește în actori și regizor emoții puternice și sentimente de furie și neputință în fața ororilor războiului.
Camera regizorului Nebojsa Slijepcevic observă conversațiile din sala de repetiție, care devine spațiu terapeutic, unde fiecare aduce propria poveste, emoție și experiență în ceea ce privește originea etnică și percepția celorlalți.
Nebojsa Slijepcevic a câștigat Premiul AFF Cea mai bună regie în Competiția Europa Centrală și de Est cu filmul Srbenka/Sârboaica, motivația juriului fiind: „Cu filmul Sârboaica trecem prin experiența unor trăiri care ne împing într-un spațiu emoțional intim, uneori deranjant de brutal și dureros, în care sunt explorate răni ce nu pot fi vindecate decât prin adevăr. Autorul explorează procesul artistic ca metodă de vindecare colectivă și ne arată că adevărul și reconcilierea sunt instrumente ce pot pune punct suferinței”.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații se pot obține la numărul de telefon 0269.202.430. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia