Tribuna
Filmul documentar 30 de ani și 15 minute, de Ștefan Mandachi, proiectat în aer liber
Filmul documentar 30 de ani și 15 minute, de Ștefan Mandachi, proiectat în aer liber

Filmul documentar 30 de ani și 15 minute, de Ștefan Mandachi, pune în discuție câți km de autostradă au fost realizați de la căderea comunismului. Răspunsul este unul cât de poate de clar și de frustrant: foarte, foarte, foarte puțini.Iar acest număr mic înseamnă o creștere covârșitoare a numărului morților survenite din accidentele rutiere.

Pentru a da un exemplu și a atrage atenția autorităților române, antreprenorul sucevean construiește pe terenul său primul metru de autostradă din Moldova, dând drumul campaniei „#Șîeu!”„România vrea autostrăzi”.

În același timp, cere populației țării să ia o pauză de 15 minute în semn de protest, încercând astfel să facă cetățenii să devină conștienți de acest mare neajuns de care toți suferim în mod egal. Viața ar trebuie să aibă aceeași valoare pentru fiecare om, iar un drum banal mașina se poate transforma într-un ultim drum, un drum direct la cimitir.

În documentar apar politicieni, jurnaliști, diferite personalități, victime ale accidentelor rutiere și supraviețuitorii unor familiilor îndoliate, încercând să pună degetul pe rana sângerândă din infrastructura țării.

Din nefericire, la infrastructura României încă se lucrează, doar că mai mult prin discuții și promisiuni, iar rezultatele concrete se lasă așteptate de la un guvern la altul.

Filmul se proiectează în cadrul Astra Film Festival, azi,  în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA