Tribuna
SEVIS
Filarmonica Sibiu, decorată cu Ordinul "Meritul Cultural”. Cristian Lupeș: "Suntem onorați și rămânem recunoscători. Vă pregătim un an plin de evenimente speciale și surpize”
Filarmonica Sibiu, decorată cu Ordinul

La un an și cinci luni de la schimbarea de viziune propusă de dirijorul Cristian Lupeș, managerul instituției, Filarmonica de Stat Sibiu a primit azi, de Ziua Culturii Române, cea mai importantă distincție din istoria sa.

Este vorba despre Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria B – Muzică, conferit de  Excelența Sa, președintele Românilei, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional. ”Ziua Culturii în Capitala Culturii” aduce în Sibiu recunoașterea eforturilor celei mai active instituții de cultură din anul 2020.

“Această distincție așează Filarmonica de Stat din Sibiu lângă celelalte instituții culturale recunoscute în oraș și județ. Suntem onorați și rămânem recunoscători. Viața culturală a Sibiului marchează în 1778 performanța de a fonda asociația Hermanstadt Musikverein, la doar un an după înființarea Musikverein din Viena. Acestei tradiții de 240 de ani de muzică i se adaugă 72 de ani de instituție Filarmonică la Sibiu.Modelul de dezvoltare culturală urbană și succesul anului 2007 sunt încă neegalate de orașele deținătoare ale titlului de Capitală culturală europeană.Pentru Filarmonica de Stat Sibiu, Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, condus de Constantin Chiriac și Astra Film Festival, condus de Dumitru Budrala, sunt modele care ne-au sprijinit și inspirat.Mulțumesc pentru efort, implicare și creativitate oamenilor care formează echipa filarmonicii sibiene,  pentru că au înțeles schimbarea de traiectorie și viziune pe care am propus-o.  Dorim să oferim publicului o instituție culturală europeană. Mulțumim celor care au grijă de noi și sprijină constant fenomenul cultural: Consiliul Județean Sibiu, fără sprijinul căruia nu am putea realiza atâtea lucruri și Primăriei Municipiului Sibiu, partnerul nostru constant. Cu sau fără pandemie sau restricții, România este obișnui­tă cu cataclismele.Istoria ne arată că indiferent de catastrofele socioculturale trecute sau prezente, artiștii și oamenii de cultură nu au abandonat și au găsit resurse prin care au susținut moral societatea și au alinat sufletele. Cu demnitate încercăm să fim generoși cu prezentul și  responsabili în relația cu posteritatea. Echipa Filarmonicii mulțumește publicului sibian, voluntarilor și prietenilor noștri din România și din străinătate, care sunt alături de noi și ne susțin cu aplauze în sală și online.Vă invităm să fiți alături de noi și în 2021, vă pregătim un an plin de evenimente speciale și surpize”, spune Cristian Lupeș, managerul instituției culturale. (L.S)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia