FITS 2022
Tribuna
Filarmonica Sibiu: Cursuri gratuite de percuţie pentru cadrele medicale
Filarmonica Sibiu: Cursuri gratuite de percuţie pentru cadrele medicale

Percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, oferă gratuit cursuri de percuţie pentru cadrele medicale din Sibiu. Epuizaţi de lupta cu coronavirusul, medicii şi asistentele sibiene se pot încărca cu energie pozitivă în cadrul cursurilor de la Sala Thalia, transmite un comunicat al Filarmonicii sibiene.
.
"Ideea de a face ceva pentru întreg sistemul sanitar mi-a venit prin primăvara anului trecut, atunci când mulţi dintre noi eram blocaţi în case, fără să facem nimic, în timp ce ei - doctorii, asistentele şi personalul auxiliar din cadrul spitalelor - erau efectiv surmenaţi şi obosiţi. M-am gândit că, atunci când se va putea, voi face un proiect dedicat lor", a declarat Andrei Marcovici.

Aşa a luat naştere "Tobe pentru supereroi", un proiect prin care Filarmonica Sibiu îşi arată consideraţia pentru efortul cadrelor medicale. "Cred în primul rând că, prin acest proiect, ei simt că le suntem alături şi că înţtelegem cât de importanţi sunt pentru noi. Cred de asemenea că se vor bucura să vină alături de altfel de oameni, de noi muzicienii, măcar pentru o oră şi să se deconecteze, să intre în lumea noastră total diferită de a lor. Tobele au, în acelaşi timp, şi un grad de descărcare a energiilor negative".
"Personal consider că trebuie tras un semnal de alarmă pentru a se face mai mult pentru întregul sistem sanitar din România, ca să nu mai ajungem la catastrofe. Pentru asta, fiecare dintre noi ar trebui să facă mai mult, urmând exemplul celor două doamne care construiesc un întreg spital, în Bucureşti" a adăugat Andrei Marcovici.

În cadrul şedinţelor de percuţie de la Filarmonică, fiecare cursant învaţă diferite ritmuri, în funcţie de genul de muzică pe care o ascultă. Totodată cursanţii pot descoperi, în timp, secretele acestui instrument pentru că şedinţele nu e rezumă la una ci pot continua atât timp cât doreşte "elevul" şi, bineînţeles, respectând şi programul "profesorului".
"Mulțumim Andrei pentru umanitatea și generozitatea pe care ne-o arăți și pentru felul în care faci cunoscute intențiile Filarmonicii. Sper să ne ridicăm cu toții la standardul pe care ni-l propui" a declarat dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala "Henry Selbing" a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19. Medicii şi asistentele din Sibiu se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486.

Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori. Filarmonica Sibiu mulţumeşte conducerii Spitalului Judeţean Sibiu şi Consiliului Judeţean Sibiu pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.


comentarii
1 comentarii

BAI MARCOVICI ESTI TAMPIT! OAMENII MOR IN SPITALE SI TU VREI SA FACI CURSURI DE PERCUTIE PENTRU CADRELE MEDICALE! NU MAI BINE FACI CURSURI PRNTRU CEI DE LA A.T.I,? MARE TAMPIT ESTI MON CHER!
vasile
02.02.2021 18:03
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA