Tribuna
Jidvei
Filarmonica de Stat Sibiu concertează la Ateneul Român, de Ziua Națională a României
Filarmonica de Stat Sibiu concertează la Ateneul Român, de Ziua Națională a României
De Ziua Națională a României, Filarmonica de Stat Sibiu va susține un concert la Ateneul Român din București, începând cu ora 19.


 

“Am început curajos stagiunea Beethovenescu, ne-a ajutat Perjovschi să devenim vizibili, sperăm să vă încânte entuziasmul fiecărui concert. Pentru că vă simțim aproape de noi, vă divulgăm încă o surpriză. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu este invitată la Ateneul Român din București să susțină în premieră Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, întâi decembrie, ora 19. Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian LUPEȘ având doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție)”, spun organizatorii.

Același concert va fi prezentat în data de 30 noiembrie, la Sala Thalia, ora 19. “Pentru că sibienii sunt unici și pentru că suntem transmiși în direct în toată țara, în data de 1 Decembrie, Filarmonica Sibiu va sustine concertul de Ziua Natională simultan în două spații: Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român (București). Cel mai artistic Întâi Decembrie sibian va debuta în 29 noiembrie cu o expozitie de artă românească unică, în foyerul sălii Thalia a Filarmonicii. Până duminică, 1 decembrie, vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național: Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza etc”, arată reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

Potrivit acestora, lucrările provin din colecții private, iar după expozitia de la Sibiu și licitatia Artmark (organizatorul expozitiei), tablourile vor pleca în alte colecții private. La Sibiu vor rămâne trei zile aceste capodopere ale artei plastice românești, iar vedeta expoziției este o lucrare semnată de Nicolae Grigorescu.

“Pentru primul meu Întâi Decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara construiesc pe cele două scene (Piața Mare și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României. Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas dar si deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu. La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor“, a precizat Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Invitațiile pentru concertul de la Sibiu pot fi procurate de la Casa de Bilete a Filarmonicii. Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0735566486. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia