Tribuna
Comunicat de presa
Fetiță de 7 ani, mușcată de câine metis Amstaff cu Pitbull. Animalul era plimbat fără lesă de un copil de 12 ani
Fetiță de 7 ani, mușcată de câine metis Amstaff cu Pitbull. Animalul era plimbat fără lesă de un copil de 12 ani

O fetiță de 7 ani a fost mușcată de un câine în centrul Sibiului, pe strada Cetății. Animalul era plimbat fără lesă și botniță de un copil de 12 ani. Acesta a fugit imediat după incident și a fost identificat de Poliție Locală Sibiu, cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Mama copilei a depus plângere la Poliția Sibiu, imediat după incident, în 18 aprilie.

„De data aceasta este vorba de fetița mea dar mâine poate fi un alt copil! S-a întâmplat ieri (duminică – n.r.), la amiază, sub privirea mea şi a trecătorilor pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății”, spune Mirela Stoian, mama fetiței.

„La data de 18 aprilie, la nivelul IPJ Sibiu a fost înregistrată o plângere prin care o femeie reclama faptul că fetița ei, în vârstă de 7 ani, pe care o însoțea pe strada Cetății din municipiul Sibiu în aceeași zi, în jurul orei 12.00, a fost atacată și mușcată în zona piciorului de un câine de talie mare, însoțit de către un minor. În urma incidentului fetița a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală in-rem privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, în conformitate cu prevederile articolului 12 din O.U.G. nr. 55/2002R privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.  

 

Proprietarul câinelui, un tânăr din Vurpăr plecat din țară. Animalul, plimbat prin Sibiu de fiul vitreg

 

În urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, marți s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani, plecat din țară. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani.

După incident, câinele a fost încredințat unei familii de pe raza localității Vurpăr. Este vorba despre un câine metis (încrucișare între rasa Amstaff și rasa Pitbull), în vârstă de 7 luni.

Cercetările continuă la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor  Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului. La finalul anchetei penale vor fi aplicate măsuri legale în consecință.

SURSA FOTO

comentarii
6 comentarii

Pe strada cetății se adună toți cei care vor să-și plimbe câinii fără lesă. Progresiștii liberali din primărie nu acordă atenție acestui aspect deși pot avea loc incidente tragice. La fel stau lucrurile și în parcul Sub Arini și în Muzeul Astra. Câinii au prioritate.
Un muscat
21.04.2021 17:24
E plin orașul de excremente de câine...
De mai bine de zece ani am semnalat că sunt câini periculoși plimbați fără botniță prin tot orașul, inclusiv în centru. Doamna Fodor, ați circulat vreodată pe jos în ultimii ani ? Desigur că nu. Dacă se va întâmpla ceva grav cu cineva, fiind atacat de câinii de luptă ce s-au înmulțit, cine răspunde ?
Comisarul Maigret
21.04.2021 20:00
Va trebui să moară cineva,din cauza atacului câinilor,ca să fie luate măsurile necesare.E plin de câini în Sibiu,liberi sau în lesă,plimbați pe oriunde îi taie capul pe așa zișii stăpâni,de fapt ei s-au băgat slugă la câine,stau să le facă voile și nevoile,îi lasă să urineze pe roțile mașinilor,nu adună excrementele,îi țin inclusiv în apartament la bloc,unde mirosul specific este greu de suportat.Toate astea duc la o concluzie,pe lângă dragostea de animale,care este firească,modul de conviețuire cu acestea denotă probleme psihice pentru deținători.Nemaivorbind de faptul că orice critică cu privire la aceste aspecte naște o reacție virulentă din partea deținătorilor de patrupede,care săracele de ele nu au nici o vină că au fost adoptate de persoane fără discernământ.Și din banii nostri,ai tuturor,vor locuri speciale de joacă pentru câini,mâine poimâine ne trezim că solicită drumurile lor,spitalele lor magazinele lor,orașele lor,iar noi ceilalți suntem invitați,sau obligați să ne căutăm alte locuri unde să respirăm aer curat,fără miros de animale.
ROMÂN
22.04.2021 09:47
De 21 de ani avem lege care interzice scoaterea cainilor fara lesa si botnita, in parcuri s-au pus avertizari in acest sens si dupa cateva zile au fost distruse. Chiar nu sunteti in stare sa aplicati legea?
dan
23.04.2021 09:03
au cerut locuri speciale si le-au primit, ni se va ingradi o parte din parcul sub arini pt a face loc de joaca pt caini.
@roman
23.04.2021 09:05
kinderilor li se ia din spatiu de joca,ciini au de toate
daca te musca au omora nui nimic,ghinion
proasta d ephodor sa merge in zona,nu sa stia pe banii nostrii
24.04.2021 13:27
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia