Tribuna
PNL
Festivalul Toamnei, la Chirpăr
I. BÂRSAN
1866 vizualizari
Festivalul Toamnei, la Chirpăr

Deși a devenit mai mică, din cauza depozitului de lemne necesare vremurilor care vor veni, curtea Școlii Generale din Chirpăr a reușit să găzduiască o veritabilă piață cu produse alimentare și nealimentare.

Cei care s-au încumetat să viziteze această piață s-au trezit asaltați de tot felul de comercianți care insistau să le cumperi produsele;

- Cumpărați domnule de la noi, că-s cele mai bune!

- Cumpărați tabloul acesta, vi-l dau ieftin, vă rog!

- Gustați numai , să vezi ce bune sunt!

- Luați florile astea, le dau cu vază cu tot!

Greu să reziști insistențelor micilor negustori și greu să alegi din varietatea produselor expuse pe catedrele, devenite tarabe- dulcețuri și compoturi de fructe, murături, picturi, aranjamente florale, cusături și multe alte produse, care de care mai frumoase și mai colorate.

Insistențele micilor comercianți erau justificate de faptul că au muncit timp de o săptămână pentru a le produce și acum aveau ocazia să câștige un ban cinstit pentru munca depusă.

Toate produsele au fost realizate în cadrul săptămânii Școala Altfel, finalizată cu ”Festivalul Toamnei” care a început cu un scurt spectacol de cântece și poezii, dedicate bogatului anotimp și cu deschiderea ”Zilei Recoltei”- în care micii producători și-au expus și valorificat rezultatul muncii.

De la directorul școlii, prof Mihaela Aldea, am aflat că la această activitate au participat peste 200 de elevi, îndrumați de profesori. Implicarea emoțională a micilor producători și comercianți a fost peste așteptări, ceea ce face ca Festivalul Toamnei să nu se oprească la această primă ediție și să devină un moment important în activitatea școlii din Chirpăr.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia