Tribuna
Festivalul „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii”, ediţia de toamnă - 2021
Festivalul „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii”, ediţia de toamnă - 2021

După o pauză de aproape doi ani, cauzată de pandemia de Coronavirus, din cauza căreia nu au fost organizate două ediţii de primăvară şi una de toamnă, Primăria oraşului Avrig, în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Animale Avrig şi Consiliul Local Avrig, cu sprijinul unor sponsori şi colaboratori, a reluat duminică şirul ediţiilor Festivalului "Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii". Cum era şi normal, festivalul a fost organizat în condiţii şi cu reguli foarte stricte, astfel încât să fie respectate măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului SARS - CoV-2, iar partici­panţii să fie protejaţi din punct de vedere sanitar. Chiar dacă a fost o zi ploioasă şi destul de mohorâtă, iar măsurile organizatorice au fost stricte, având în vedere contextul pandemic, acţiunea s-a bucurat de succes şi de o participare destul de numeroasă, atât în rândul expozanţilor, comercianţilor, dar şi în ceea ce priveşte vizitatorii ori artiştii ce au evoluat pe scena special amenajată.

Bunătăţile şi bogăţiile Ţării Oltului

La Bradu, duminică după masa s-au prezentat producători, artizani, meşteri populari şi iubitori ai tradiţiilor populare din mai multe localităţi ale Ţării Oltului, fiecare dorind să ofere vizitatorilor ceea ce are mai valoros, gustos, calitativ, autentic şi tradiţional. La fel ca şi la ediţiile anterioare, obiectivele principale ale festivalului (promovarea produselor şi tradiţiilor locale, întărirea legăturilor dintre localităţi şi crearea de noi contacte şi colaborări între producătorii locali şi crescătorii de animale) au fost şi de această dată, atinse, acest aspect fiind deosebit de îmbucurător, mai ales pentru vremurile dificile prin care trecem.
La standurile producătorilor prezenţi, cumpărătorii au găsit produse tradiţionale atent selecţionate (mezeluri de casă, brânzeturi, conserve din legume şi fructe, pâine şi produse de panificaţie, miere şi diverse produse apicole, obiecte vestimentare, băuturi spirtoase şi sucuri de fructe), dar şi o binecunoscută marcă de bere locală, diverse mâncăruri pregătite la faţa locului etc.

Folclor de calitate, pe scena festivalului

Nici partea artistică a festivalului nu a fost neglijată, participanţii la eveniment având prilejul de a asista la un program folcloric frumos, cu momente de o calitate deosebită. Pe scena festivalului au evoluat membrii Ansamblului folcloric al Asociaţiei "Vatra Satului - Săcădate", Ansamblul Doruri Sibiene, Ansamblul Folcloric "Purtata Avrigului", solişti ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" - Sibiu (profesor îndrumător Izabela Tomiţă), Ansamblul "Doruleţ" din Racoviţa şi Ansamblul "Căluşarii" din Răşinari.

S-a lansat aplicaţia de mobil
oficială a oraşului Avrig

Desfăşurarea ediţiei de toamnă - 2021 a Festivalului "Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii" a oferit organizatorilor cadrul propice pentru lansarea oficială a aplicaţiei pentru dispozitivele mobile "Avrig City App", instrument ce ajută internauţii din intreaga lume să se conecteze cu realitatea din zonă, făcând posibilă accesa­rea unor informaţii utile din foarte multe domenii.
De nota 10!

Organizarea unui eveniment de mare amploare, în condiţii de pandemie, a reprezentat o încercare deosebit de grea pentru responsabilii Primăriei oraşului Avrig şi colaboratorii acestora. Cu toate acestea, echipa administraţiei publice locale s-a achitat foarte bine de toate obligaţiile asumate, astfel că participanţii s-au simţit în siguranţă, iar calitatea festivalului nu a fost cu nimic inferioa­ră ediţiilor trecute. Printre cei ce au dorit să vadă cum au reuşit avrigenii să treacă peste această experienţă s-a aflat şi vicepreşe­din­tele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, care, la momentul deschiderii evenimen­tului, l-a însoţit pe Adrian Dumitru David, primarul Avrigului, pe scenă. Oaspetele de la Sibiu a felicitat organizatorii pentru seriozitatea dovedită în "punerea pe roate" a acestei ediţii.
 
Condiţii stricte de participare

La Festivalul "Ţara Oltului în Produse şi Tra­diţii" accesul participanţilor şi măsurile de protecţie sanitară au fost foarte stricte. Parti­ciparea a fost permisă doar persoanelor care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care au prezentat rezultatul negativ al unui test RT -PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
La finalul evenimentului, organizatorii au informat că, în intervalul orar 10 - 17, poliţiştii locali, responsabili de triajul participanţilor, au scanat peste 1.400 de coduri QR, pentru verificarea respectării condiţiilor de participare stabilite. 12 persoane au dorit să se imunizeze împotriva SARS - CoV - 2 cu serul Pfizer/BioNTech, iar alte 57 au intrat la festival în baza unui test gratuit, făcut pe loc, la punctul mobil de testare. (D.F.)

comentarii
1 comentarii

TARA ARDE OAMENII MOR PE CAPETE SI NOI O TINEM IN FSTVALRI. AUZI CULTURA ''FESTIVALUL BRANZEI SI TZUICII''
GIGI
19.10.2021 12:38
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia