Tribuna
Festivalul „Moştenire din bătrâni”, la Avrig
Dan FRÂNCU
4604 vizualizari
Festivalul „Moştenire din bătrâni”, la Avrig

Duminicã,  24 mai, oraşul Avrig a fost gazda celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Folcloric „Moştenire din bãtrâni”, cea mai longevivã manifestare de profil pentru copii şi tineret organizatã în judeţul nostru.
Peste 500 de copii din întreg judeţul, elevi la instituţii de învãţãmânt de diferite ranguri ori de la Cluburile elevilor şi copiilor, membri ai unor ansambluri de cântece şi dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti, şi-au dat întâlnire la festivalul de la Avrig pentru a face dovada, în faţa publicului şi a juriului, cã stãpânesc cum trebuie tainele cântului şi dansului tradiţional, cã ştiu sã poarte cu mândrie frumoasele costume populare. 
Condiţiile meteorologice foarte bune i-au ajutat şi de aceastã datã pe organizatori astfel cã, în deschiderea spectacolului concurs, în zona centralã a oraşului Avrig s-a desfãşurat o frumoasã paradã a portului popular, la care au participat o parte a ansamblurilor înscrise în festival. Traseul paradei a „legat” Biserica Ortodoxã „Intrarea Domnului în Ierusalim” de Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Catedrala), zona centralã de blocuri şi Liceul Teoretic „Gheorghe Lazãr”, trecerea micilor artişti, în chiote şi strigãturi specifice, animând aceastã zonã a oraşului. Spectatorii aflaţi pe traseul paradei au fãcut fotografii, au încurajat şi felicitat copiii.
Sala de sport a instituţiei de învãţãmânt liceal avrigene a gãzduit şi în acest an, spectacolul din cadrul festivalului micilor iubitori de folclor. Timp de mai bine de şase ore, în faţa unui public numeros, pe scena special amenajatã pentru „Moştenire din bãtrâni” au evoluat 26 de ansambluri şi grupuri vocale şi instrumentale din întreg judeţul. Nivelul calitativ al celor mai multe dintre evoluţii a fost deosebit de ridicat iar publicul spectator, bun cunoscãtor al folclorului de calitate, le-a rãsplãtit cum se cuvine, cu aplauze îndelungate şi cãlduroase. Juriul a avut, cum era de bãnuit, o misiune extrem de dificilã, la finalul tuturor evoluţiilor concurenţilor fiind nevoit sã stabileascã câştigãtorii fiecãrei secţiuni a festivalului.
Festivalul „Moştenire din bãtrâni” de la Avrig a fost organizat de Clubul Elevilor şi Copiilor Avrig (Palatul Copiilor Sibiu), Liceul Teoretic „Gheorghe Lazãr” Avrig, cu sprijinul Primãriei şi Consiliului Local Avrig şi al sponsorilor SC Lux- Carm SRL, Foto Shop, Pensiunea Dra­go­nul, SC Venturelli SRL, SC Boomerang SRL şi SC Flora Trading SRL.


comentarii
2 comentarii

cu siguranta batranii le-au lasat drumuri mai bune decat ce au acum...e o rusine a judetului orasul Avrig!!!
un cetatean
25.05.2015 10:52
cu ochelari de soare in costum traditional ...festival folcloric sau carnaval??
alt cetatean
27.05.2015 14:49
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia