Tribuna
Festivalul Internațional "George Enescu" ajunge la Sibiu cu şapte recitaluri de excepție. Artiștii confirmați, printre cei mai importanți din lume
Andra MARINESCU
739 vizualizari
Festivalul Internațional
Sibiul găzduiește, în perioada 31 august - 22 septembrie, o nouă ediție-extensie a Festivalului "Enescu", care va reuni şapte recitaluri de gală susținute de artiști și ansambluri de talie mondială.


Organizate de Asociația Culturală "Play", recitalurile din cadrul evenimentului proiectează la Sibiu magia, anvergura și emulația celui mai important eveniment cultural din România – Festivalul "George Enescu" – unul dintre primele trei festivaluri de muzică clasică din lume și un adevărat brand de țară, desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României.
Deloc întâmplător, Festivalul "Enescu" face o reverență sibienilor, programând o serie de concerte grupate în „Festivalul Enescu la Sibiu”, ca semn de apreciere și recunoștință pentru deschiderea comunității locale față de personalitatea și valorile însușite de George Enescu.
Direct de pe marile scene ale lumii, vor ajunge la Sibiu peste 70 de muzicieni din şase țări - soliști de clasă mondială și orchestre speciale - care vor susține recitaluri excepționale. Muzica lui Beethoven, Mozart, Sostakovici, Enescu, Debusy, Chopin, Rahmaninov va răsuna la Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare.


Staruri ale muzicii clasice, în premieră la Sibiu


Două dintre starurile muzicii clasice internaționale vor concerta în cadrul Festivalului "Enescu" la Sibiu: Elisabeth Leonskaja - „ultima mare doamnă a școlii ruse”, legendară pianistă de origine georgiană decorată de președintele României, și tânărul pianist japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naștere, unul dintre cei mai expresivi pianiști din lume, impresionând la fiecare concert prin virtuozitate și sensibilitate.
Alte şase recitaluri memorabile prin intensitate și originalitate vor fi susținute de artiști și ansambluri de talie mondială, precum Charles Hamelin, Monte Piano Trio, David Grimal, Grigor Asmaryan și orchestrele La Grande Chapelle Madrid și Kremerata Baltica.
Biletele pentru fiecare recital în parte vor fi puse în vânzare în luna mai, atât online, cât și în format fizic, iar data exactă va fi anunțată în curând.


Lumea în armonie - conceptul ediției 2019


Într-o vreme marcată de dihotomii, Festivalul propune o pauză de meditație și inspirație pe teritoriul muzicii clasice și al sălilor de concerte, acolo unde oameni din toate colțurile lumii, indiferent de origine, statut social, credință, culoare sau gen, cooperează pentru a produce momente de mare intensitate și frumusețe. Muzica este un exemplu perfect despre ce înseamnă să lucrezi împreună în direcția unui obiectiv comun. Este și un exemplu despre cum disonanțele se pot include și armoniza într-un singur text muzical.
„Menirea sfântă a muzicii este să unească sufletele” – spunea George Enescu, iar timpurile de astăzi sunt cele mai potrivite să revizităm vorbele lui, în ediția 2019 a Festivalului care îi poartă numele.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia